Televisio

Viktor Kärppä loikkasi elokuvaan – salamurhatarina on totinen ja täyteen tupattu

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Yle Kuvapalvelu
Viktor Kärppä loikkasi elokuvaan – salamurhatarina on totinen ja täyteen tupattu

Viktor Kärppä joutuu keskelle Venäjän sisäistä valtataistelua Tappajan näköinen mies -elokuvassa, jonka rooleissa nähdään muun muassa Samuli Edelmann ja Krista Kosonen.

Pekka Eronen

Tappajan näköinen mies

★★★ Viktor Kärppä on Matti Röngän kirjojen antisankari: inkeriläinen paluumuuttaja ja yksityisetsivä, joka ylittää rajoja niin lain kirjaimen kuin Vaalimaankin kohdalla. Tv-sarjassa Tappajan näköinen mies tätä esitti Samuli Edelmann ja niin hän tekee myös tässä toimintajännärissä. Edelmann, Martti Suosalo, Krista Kosonen ja muut kelpo näyttelijät tuovat henkeä totiseen, täyteen tupattuun salamurhatarinaan. Ensiesitys. (Suomi 2015)

Sub lauantai 14.4 klo 21.00

Youth in Revolt

★★★ Teini ei ole amerikkalaisilla deittimarkkinoilla kuuminta hottia, jos harrastuksia ovat Frank Sinatran musiikki ja Federico Fellinin elokuvat. Suloinen Sheeni (Portia Doubleday) kuitenkin ihastuu älykköpoika Nickiin. Ongelmia tuottaa tämän eurooppalainen sivupersoona Francois. Nuoria vieraudentunteita harva tulkitsee Michael Ceraa paremmin, ja hän on tämänkin näppärän kasvutarinan takuumies. Tai siis takuupoika. (USA 2009)

TV2 lauantai 14.4. klo 21.00

Tanssit

★★★★ Saiskos luvan? Teeman tanssi-illan elokuva on sitä itseään: tanssiva kertaus Ranskan 1900-luvun historiasta. 1930-luvun kansanrintamakauden valssista päädytään 1980-luvun åkeblomqvistmaisiin diskomeininkeihin. Rytmit, sävelmät ja askelkuviot vaihtuvat, mutta ihmisissä on jotain pysyvää. Sama näyttelijä-tanssijaseurue tyypittelee herkullisen valikoiman kainomieliä, hiihtelijöitä ja parkettien partaveitsiä. (Ranska/Italia 1983)

Yle Teema & Fem lauantai 14.4. klo 22.40


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio