Tuska työpaikasta osuu tähän päivään – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat tv-elokuvat

Yle Kuvapalvelu
Tuska työpaikasta osuu tähän päivään – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat tv-elokuvat

Sandralla (Marion Cotillard) on viikonloppu aikaa pelastaa työpaikkansa.

Pekka Eronen

Kaksi päivää, yksi yö

★★★★★ Sandra kolkuttaa oveen toisensa perään. Kahden lapsen äiti käy läpi työtovereitaan, jotka voivat pelastaa hänen työpaikkansa tehtaassa – mikäli suostuvat luopumaan bonuksistaan. Aina välillä on terveellistä katsoa elokuva, jossa ollaan näin tiukasti ja myötäeläen kiinni todellisuudessa. Marion Cotillard on Ranskassa tähti, mutta Dardenne-veljesten draamassa ei ole poseerauksesta tietoakaan. Ensiesitys. (Belgia 2014)

Yle Teema & Fem keskiviikkona 15.11. klo 22.00

Paha perhe

★★★ Ihan kiva, ettei Aleksi Salmenperän elokuvaa esitetty isänpäivänä. Niin painajaismaisille kierroksille isukin välittäminen siinä yltyy. Ville Virtanen esittää lievästi kuumehorteisella tyylillään lakimies Mikaelia, jolla on vainoharhaisia aavistuksia muualla kasvaneen tyttärensä (Pihla Viitala) ja poikansa (Lauri Tilkanen) suhteesta. Virtasen tarkan ajoituksen ansiosta perhetarinassa kukkii helpottava tragikomedia. (Suomi 2010)

TV2 keskiviikkona 15.11. klo 21.00

Amerikan Psyko

★★★ Vielä synkemmäksi musta huumori menee Mary Harronin ohjaamassa Bret Easton Ellis -tulkinnassa. Kohuttu ultrajupin kuvaus ei elokuvana roiski yhtä sadistisesti silmille, mutta menestyskultin pimeätä ydintä sorkitaan yhä. Christian Bale vauhditti uraansa pörssihaina, joka touhuaa päivisin rahaa ja öisin murhia. Tienaamisen, kulutuksen, nautinnon ja oman kehon palvonta yltyy puhutteleville kierroksille. (USA 2000)

Sub keskiviikkona 15.11. klo 22.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet