Televisio

Televisiosta tulee alkuillasta elokuva, jossa nuoria miehiä kuvataan lämmöllä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Yle Kuvapalvelu
Televisiosta tulee alkuillasta elokuva, jossa nuoria miehiä kuvataan lämmöllä

Lallin Kohta 18 sai parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan käsikirjoituksen Jussit 2013.

Pekka Eronen

Kohta 18

★★★★ Karrilla (Henrik Mäki-Taanila) on kohta ajokortti, Andrélla (Karim Al-Rifai) pikkuveli, Petellä (Anton Thompson Coon) kriisi tyttöystävän kanssa, Akselilla (Arttu Lähteenmäki) juoppo isä ja Jonilla (Ben Thompson Coon) vaikeuksia: Maarit Lallin elokuvassa viisi poikaa elää uskottavasti aikuisuuden rajalla. On virkistävää katsoa kotimaista elokuvaa, jossa heidän tapaisiaan kuvataan sympatialla, ei ongelmana. (Suomi 2012)

TV2 maanantai 9.7. klo 19.00

My Week With Marilyn

★★★★ Kesällä 1955 Hollywoodin kuumin naistähti Marilyn Monroe saapui tekemään Laurence Olivierin kanssa komediaa Prinssi ja revyytyttö. Simon Curtisin elokuvan näkökulma ei ole kummankaan legendan, vaan Colin Clarkin. Kulttuurikodin poika saa vastuulleen Monroen kuskauksen. Eddie Redmayne ja Michelle Williams tavoittavat Clarkin muistelmakirjan elämältä maistuvan, luottamuksellisen tunnelman. (Britannia 2011)

Liv maanantai 9.7. klo 21.00

Pohjolan Pariisi

★★★ Islanti ja Suomi: kaksi maata Euroopan pohjoisilla nurkilla. Molemmista löytyy pieni kansa, joka on elellyt aika lailla omillaan. Molemmat ottavat tarvittaessa kirkasta iloon, suruun ja kaikkeen siinä välillä. Siksiköhän Hafsteinn Gunnar Sigurdsonin tragikomedia tuntuu niin tutulta? Kaupungin houkutuksista paenneen Hugin (Björn Thors) ja tuhlaajaisän kohtaaminen on sukua vaikkapa Matti Ijäksen puolikaruille elokuville. (Islanti 2014)

Yle Teema & Fem maanantai 9.7. klo 21.30


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio