Televisio

Tässä ovat sunnuntain kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa – Ranskalaisen satamakaupungin kengänkiillottaja ei jätä lähimmäistä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee jälleen kolme sunnuntain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Marja-Leena Hukkanen/Yle Kuvapalvelu
Tässä ovat sunnuntain kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa – Ranskalaisen satamakaupungin kengänkiillottaja ei jätä lähimmäistä

André Wilms ja Kati Outinen ovat mukana Aki Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa Le Havre, jonka teemana on lähimmäisestä huolehtiminen.

Pekka EronenLännen Media

Le Havre

★★★★ Köyhät ihmiset ottavat huomaansa lähimmäisen, joka on menettänyt vielä enemmän. Mies vailla menneisyyttä kertoi niin tärkeän tarinan, että Aki Kaurismäki on kertonut sen kahdesti uudelleen. Ensimmäinen kerta oli Le Havressa, jossa ranskalaisen satamakaupungin kengänkiillottaja huolehtii afrikkalaisesta pakolaispojasta. Ajankohtaisen ja ajattoman äärellä ovat André Wilms, Kati Outinen ja Blondin Miguel. (Suomi 2011)

Yle Teema & Fem sunnuntai 14.1. klo 12.00

Ainoat oikeat

★★ Sinkku fysioterapeutti Hanna löytää ensin unelmiensa miehen Markuksen, mutta tutustuu ja ihastuu sitten pääministeri Ismoon. Näin voi käydä ainakin elokuvissa. Saara Cantellin ohjaama romanttinen komedia ei onnistu kertomaan tarinaa niin, että se tekisi mieli nielaista. Kolmiodraaman tähdet, Anna-Maija Tuokko, Ilkka Villi ja Antti Reini, joutuvat kamppailemaan romanttisen komedian epäkiitollisten kliseiden kanssa. (Suomi 2013)

MTV3 sunnuntai 14.1. klo 19.30

Haarautuvan rakkauden talo

★★★ Mika Kaurismäen mustassa komediassa ollaan parisuhteen toisessa päässä. Juhani ja Tuulia aikovat hoitaa eronsa järkipohjalta. Yhteinen talo vain myyntiin, ja se on siinä. Kohta käydäänkin jo armotonta asemasotaa. Siihen jäi keskittämisen varaa, mutta onneksi mukana ovat Hannu-Pekka Björkman ja Elina Knihtilä. Erojurnutuksen hirveys ja huvittavuus valtaavat talon kuin home ikään. Ilkka Villi on mukana tässäkin. (Suomi 2013)

Sub sunnuntai 14.1. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio