Televisio

Tänään televisiossa: Donna etsii rakkautta, kun avopuoliso lähti yllättäen ja vei pianon mukanaan

Yle Kuvapalvelu
Tänään televisiossa: Donna etsii rakkautta, kun avopuoliso lähti yllättäen ja vei pianon mukanaan

Donna (Alina Tomnikov) suunnistaa yllätyseron jälkeen kohti uutta elämää. Romanttinen komedia saa lisävivahdetta siitä, että Donna on sokea.

Tiina Vuorimäki

Donna

★★★★

Avopuolison lähtö alkaa paljastua Donnalle, kun hän eräänä aamuna laskee kahvikuppinsa pianon päälle, mutta piano on kadonnut. Kuppi rikkoutuu lattialle.

Mies on häipynyt juhlien jälkeen sanomatta mitään. Hän ei vastaa puhelimeensakaan.

Sarja etenee alkuasetelmista lähtien letkeästi kuin kertoisi tarinaa ystävälleen. Arkisiin tapahtumiin punotaan komiikkaa – monin paikoin tragikomiikkaa. Oman mausteensa tapahtumiin tuo se, että päähenkilö Donna (Alina Tomnikov) on sokea.

28-vuotias Donna asuu romanttisessa puutalossa päättymättömän remontin keskellä. Talon ja ikiaikaisen nainen-etsii-miestä-teeman lisäksi sarjassa on paljon nykyaikaa.

Donna elää teknologian keskellä. Valkoisen kepin lisäksi hänellä on käytössään monia nykyaikaisia apuvälineitä. Miehenetsinnässäkin apuna on deittisovellus.

Sanailu on sellaista kuin puhekieli on, ärräpäät mukaan lukien.

Pidin Mikko Reitalan ja Heikki Kujanpään käsikirjoittaman sarjan hieman vinosta otteesta. Kujanpää on myös ohjannut kymmenosaisen sarjan. Donnan elämää ja hapuilua uudessa tilanteessa kuvataan hauskasti, ja kesäinen auringonpaiste vielä korostaa tunnelmia.

Romanttinen komedia on rikostarinoiden tapaan pitkälti muotoon sidottu lajityyppi. Tapahtumat etenevät kohti lopputulosta, joka on lähes aina ennalta arvattavissa.

Reunaehdot eivät kuitenkaan Donnassa ala kiristää, vaan meno on virkeää. Tomnikovin lisäksi sitä ylläpitävät petollisen ex-avomiehen Andren roolissa Eero Ritala, ystävä-Mira Essi Hellén ja Donnan luokse asumaan päätyvä Ida, jota näyttelee Miina Penttinen.

Donna on Ylen alkuperäissarja, se nähdään myös Norjassa.

TV2 torstai 11.1. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio