Televisio

Taina Elg oli naisemme Hollywoodissa – Tanssija hurmaa musiikkikomedian tyylikkäimpänä ilmestyksenä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Yle Kuvapalvelu
Taina Elg oli naisemme Hollywoodissa – Tanssija hurmaa musiikkikomedian tyylikkäimpänä ilmestyksenä

Suomalainen Taina Elg (toinen vas.) tunnetuimmassa elokuvassaan Tytöt. Kuvassa myös Gene Kelly (vasemmalla), Elgin jälkeen Kay Kendall ja Mitzi Gaynor.

Pekka Eronen

Tytöt

★★★

Joonas Suonpää on näytellyt karvanaama Chewbaccaa uusissa Star Wars -elokuvissa. Muuten ovat Hollywoodin isot tähtiroolit jääneet suomalaisilta vähiin – ellei jopa väliin. Lähimmäs on päässyt tanssija Taina Elg, joka George Cukorin romanttisessa musiikkikomediassa on se tyylikkäin ilmestys. Cole Porterin sävelet kannattelevat köykäistä tarinaa, jossa kolme naista muistelee suhdettaan tanssija Gene Kellyyn. (USA 1957)

Yle Teema & Fem lauantai 7.7. klo 21.25

Frank

★★★★

Jos tahtoo tietää, mitä indie-komedialla tarkoitetaan, tästä voi tarkistaa. Lenny Abrahamsonin elokuva on häpeilemättömän sisäänlämpiävä juttu pojasta (Domhnall Leeson), joka löytää itsensä oudosta bändistä. Sen laulaja (Michael Fassbender) käyttää paperimassapäätä, eivätkä helppoja tapauksia ole muutkaan jäsenet. Esikuvia ovat muun muassa. Captain Beefheart, The Residents ja varsinkin Frank Sidebottom. (Irlanti 2014)

Ava lauantai 7.7. klo 21.00

The Bling Ring

★★★

Sofia Coppola on aika johdonmukaisesti kuvannut ihmisiä, jotka elävät jollakin tapaa irrallaan. Semmoisia ovat tämänkin elokuvan nuoret, joiden esikuvat ohjaaja löysi sanomalehtiuutisesta. Katie Chang ja Harry Pottereista tuttu Emma Watson kuuluvat kaveriporukkaan, jotka murtautuvat Orlando Bloomin ja Lindsay Lohanin tapaisten Hollywood-tähtien tyhjiin koteihin leikkimään ylellistä elämää. (USA/Ranska 2013)

Hero lauantai 7.7. klo 21.05


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio