Särkänniemen päättäjäisissä esiintynyt The Rasmus on kuin luokkaretkellä – "Euroviisujen 300 miljoonaa tv-katsojaa houkuttaa"

Rasmuksen muusikot antoivat Aamulehdelle rennon ja hyväntuulisen haastattelun, jonka aikana he maistelivat paikallista herkkua.

Juha Veli Jokinen
Särkänniemen päättäjäisissä esiintynyt The Rasmus on kuin luokkaretkellä – "Euroviisujen 300 miljoonaa tv-katsojaa houkuttaa"

The Rasmuksen Aki Hakala ja Lauri Ylönen maistoivat mustaamakkaraa ennen Särkänniemen päättäjäisten keikkaa.

Juha Veli Jokinen

Suomen kansainvälisimpiin rock- ja popyhtyeisiin kuuluva The Rasmus hyvästeli kesää Särkänniemen päättäjäisissä.

Uusia makuelämyksiä pelkäämättömät muusikot maistelivat ennen illan keikkaa mustaamakkaraa. Solisti Lauri Ylönen ei oikein lämmennyt verelle ja rumpali Aki Hakala sanoi, että jättää makkaran syönnin Pate Mustajärvelle. Tosin maailmaa ristiin rastiin matkaavat miehet sanoivat kokeilleensa joka paikassa maan eksoottisia herkkuja.

–Mielellään maistellaan aina uutta, on syöty Taiwanissa käärmettä ja Japanissa valaan spermaakin, Lauri nauraa.

Näin mustamakkara maistui The Rasmuksen tähdille, katso video:

 

Ennen keikkaa yhtye hyppäsi autoon ja ajoi Tampereen keskustan intialaiseen syömää jotain tulista ja kasvispainotteista.

–Intiassa ollaan muuten esiinnytty parikin kertaa ja saatu c-kasetista kultaa, sitä myytiin 10000 kappaletta, miehet nauravat.

Muisteloissaan he hyppäävät seuraavaksi Mexico Cityyn, missä keikka peruuntui vuonna 2009 kaupungissa jylläävän sikainfluenssan takia.

–Ei auttanut muuta kun pakata soittimet ja jatkoimme Argentiinaan, se keikka jäi väliin, Aki ja Lauri muistelevat.

Heti sunnuntaina yhtye suuntaa pariksi päiväksi Kajaaniin, missä kuvataan Wonderman -videota kotimaiseen toimintaelokuvaan, mihin teemaan biisi sopi hyvin.

Keikkoja maailmalla

Viiden vuoden levytystauon pitänyt yhtye julkaisee uuden Dark Matters -pitkäsoiton lokakuussa ja siitä on julkaistu jo Paradise -single. Keikkoja on luvassa Intiaan, Japaniin, Etelä-Amerikkaan ja tietysti uuden levyn biisit soivat myös vanhalla mantereella Euroopassa. Mielenkiinnolla yhtye odottaa vastaanottoa 2018 Venäjällä, missä keikkaillaan aina Venäjälle kuuluvalla Sahalin saarella asti Tyynellä valtamerellä.

–Venäjä on tuttu Siperiaa myöten jo viidentoista vuoden takaa, nyt kun keikat ovat lähellä Japania, maa on koluttu aika hyvin, Lauri kertoo.

Ensi vuosi tuo yhtyeen myös kotimaan keikoille ja lähelle suomalaisfaneja.

–Meidän hyvä henki, ystävyys ja tekemisen ilo tsemppaa jaksamaan. Moni on jo lopettanut, mutta me haluamme jatkaa. Meillä on ollut myös uralla tuuria, kun monet unelmat ja haaveet ovat toteutuneet, Lauri sanoo.

Hän kuvailee Rasmus -yhtyettä entisten luokkakavereiden perustamaksi poppooksi, josta kehittyi maailmaluokan tuote. Keikkamatkoilla ja -bussissa on edelleen luokkaretkihenki.

–Olen usein verrannut matkaamme luokkaretkeen, sama huumori ja yhteishenki, perhettä on kaikilla ikävä ja lapsia kovakin ikävä, mutta keikkojen ja pitkienkin taukojen jälkeen taas nähdään. Yhteys säilyy päivittäin helposti ja halvemmalla uusilla välineillä. Puhelinlaskut olivat joskus muinoin tuhatkin euroa, miehet kertovat.

Rumpali Aki on yhtyeen “uusin tulokas”, hän liittyi remmiin vuonna 1999. Syntymävuosikin on kaikilla jäsenillä sama, 1979.

Laurista isä vuodenvaihteessa

Solisti ja keulahahmo, sekä Suomessa että nyt vakituisemmin Kalifornian Los Angelesissa ja sen trendikkäässä Santa Monicassa asuva Lauri Ylönen erosi vaimostaan Paula Vesalasta viime vuonna ja parilla on liitosta yhteinen poika Julius, 9.

–Julius on musikaalinen, soittaa kitaraa ja klarinettia. Hän käy koulua Santa Monicassa, meillä on koti aivan kuuluisan Santa Monica Bulevardin lähellä, viereisellä poikkikadulla, Lauri sanoo.

Hän on seurustellun jo pidempään mallinakin tunnetun Katriina Mikkolan kanssa, ja pari saa pian esikoisensa.

–Tietysti menen synnytykseen mukaan, Lauri hymyilee ja kertoo, että keikkailun ja perheen ohella nyt ei ole aikaa paneutua yhdelle harrastuksistaan, nimittäin talojen ja huoneistojen suunnittelulle.

–Se asia on nyt jäissä, mutta ei unohdettu. Nyt keikkaillaan ja kaikki vapaa omistaudutaan perheelle ja lapsille, ne ovat elämän keskipisteet, Lauri sanoo.

Olette suomalainen vientituote, voisitteko osallistua Euroviisuihin?

–No, yhteyksiä ja tiedustelija on joskus tullut, mutta katsotaan. Se ei ole nyt ollut ihan ensimmäinen tavoite, mutta viisujen 300 miljoonaa tv-katsojaa kyllä houkuttaa, Aki ja Lauri sanovat.

The Rasmus kävelee sateisen Särkänniemen läpi autoon, tankkaa intialaista ja hyvästelee kylmän kesän illalla. Bändin tekniikan miehet söivät mustanmakkaran innolla.

Korjaus 9.9.2017 kello 23.23: Korjattu kirjoitusvirhe Aki Hakalan nimestä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mikä tämän artikkelin varsinainen tarkoitus oli?? Hehkuttaa maailmalla pyörimistä ja sitä, mitä rahalla saa?? Anteeksi vaan, mutta mitään uutta tietoa tässä ei ollut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio