Televisio

Rax Rinnekangas tekee kulttuurikylpyjä, mutta pureskelee valmiiksi kaiken sanottavansa

Pekka Eronen antaa kolme tähteä Mannerheimille.

Rax Rinnekangas tekee kulttuurikylpyjä, mutta pureskelee valmiiksi kaiken sanottavansa

Hannu-Pekka Björkman esittää arkkitehtia, joka katuu syntejään elokuvassa Theon talo.

Pekka Eronen

Theon talo

Rax Rinnekankaan elokuvissa on verkkainen tempo, keskittynyttä musiikkia, kauniita kuvia ja mietteitä eurooppalaisista teemoista. Usein niitä tulkitsee taitava Hannu-Pekka Björkman. Tunnelmiin on mukava lipua kuin kädenlämpöiseen veteen. Rasittavampaa on ohjaajan hinku purra valmiiksi kaikki sanottavansa. Nyt Björkman on arkkitehti, joka käyskentelee saksalaisessa linnassa ja katuu lähiöbetoniin valettuja syntejään. (Suomi 2014)

Yle Teema & Fem maanantaina klo 14.00 ★★★

Mannerheim – Suomen marsalkka

Kari Uusitalo on Peter von Baghin ohella kotimaisen elokuvan tärkein historioitsija. Hän on kirjannut täkäläisen tuotannon yksityiskohdat ja päätoimittanut korvaamatonta Suomen kansallisfilmografiaa. Von Baghin tapainen taiteilija hän ei ole, ja henkilökohtainen heittäytyminen puuttuu Mannerheim-dokumentista. Paljon kiinnostavaa tietoa ja kuvamateriaalia on silti kansissa – ansio sekin. (Suomi 1968)

TV1 maanantaina klo 13.30 ★★★

Unelmien sielunmessu

Sub klo 21.00

★★★ Poika (Jared Leto) sekoittaa mieltään heroiinilla, tyttöystävä (Jennifer Connelly) pitää seuraa ja äiti (Ellen Burstyn) hakee turrutusta lääkkeistä ja televisiosta. Riippuvuutensa kullakin. Darren Aronofskyn sovitus Hubert Selbyn romaanista räväyttää väkeviä, alitajuntaa rusikoivia visioita elämän pelosta ja itsepetoksista. Ikävä kyllä hänellä on Rax Rinnekankaan tapaan taipumus survoa sanottavansa suoraan katsojan kurkkuun. (USA 2000)

Sub maanantaina klo 21.00 ★★★


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio