Pitko

Pitko & Sihto: Uhkaako kuningaskunta?

Prinssejä käy työhaastattelussa huolestuttavaa tahtia.

Pitko & Sihto: Uhkaako kuningaskunta?
Matti Pitko

Portugalin veropakolaisten ei tarvitse maksaa veroa ensi vuonnakaan. Sääliksi kävikin vuorineuvoksia, joista Keskon Matti Halmesmäki katosi jopa Portugalin viranomaisilta.

Jostain on varmasti löytynyt paikka, joka palauttaa miljonääreille ainakin alvin.

 

Osuuspankista eläköityvä vuorineuvos Reijo Karhinen pestattiin Valtion kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Perheellisen on pakko yrittää, sillä Karhisen ansiot nousivat vain 58 prosenttia ja olivat tuskin kahta miljoonaa euroa.

Näin köyhää miestä Nalle Wahlroos ei edes tervehdi. Vain Nallen koira nostaa jalkaa.

 

Sauli Niinistön kannatus ylittää pian 100 prosenttia. Niinistö ja hänen rouvansa Jenni ovat niin suosittuja, että Britannian ja Ruotsin hovit lähettivät prinssinsä viikolla Suomeen.

Sisäpiiritiedon mukaan prinssit olivat työhaastattelussa, sillä kokoomus aikoo toteuttaa ikuisen unelmansa ja tehdä Suomesta kuningaskunnan.

Myös maailman paras jalkapalloilija Lionel Messi perheineen tuli Barcelonasta salaa Kuusamoon, mutta paikallislehti Koillissanomat paljasti vieraat. Soitimme pelikaverillemme Messille ja lupasimme, että meilläpäin saa olla rauhassa. Täällä Satakunnassa kukaan ei ole kolmeen päivään sanonut sanaakaan.

 

KulttuuriministeriSampo Terho vaati, että kirjallisuuden Finlandian voittaneen Juha Hurmeen pitää pyytää anteeksi. Hurme sanoi ruotsiksi ja suomeksi, että opetelkaa ruotsia, juntit.

Hurme toivoi Terholle jouluksi niin isoa pipoa, että se ei kiristä. Me lähetimme Terholle rekalla pipolangat.

Ruotsin kielen taito tulee tarpeeseen, kun ylioppilaslautakunnan mielestä kielivirheet sallitaan. Tv-uutisissa yhdistetäänkin suomen ja ruotsin kielet.

–Gud iltaa, aftonuutisista. Talvi överraskar igen,  me emme tiedä varför.

 

Tähän kevennys: Rouva herätti miehensä ja sanoi:

–Vepa, herää, jossain on hiiri. Kuulin kuinka se vikisi.

–Rasvaan sen sitten aamulla.

 

Britannian PrinssiWilhelm vietiin puvussa kaukaloon ja laitettiin maila käteen, mutta huonommin kävi hänen isoäidilleen kuningatar Elisabetille, joka joutui 1974 korkokengissä rämpimään metsässä ja syömään kannon päässä papusoppaa.

Isoisä, prinssi Philip, juuttui 19. heinäkuuta 1952 Palace-hotellin vessaan, kun Helsingin olympiakisojen avajaisiin oli aikaa tunti. Philipin tehtävänä oli tuoda edellisen kisaisännän eli Lontoon lähettiläänä olympialiikkeen lippu avajaisiin.

Kuninkaallista ei voi häiritä tärkeässä tehtävässä, mutta viime hetkellä Philip saatiin ulos vessasta ja kiidätettiin Stadionille.

Lopuksi huumoria: Turun palokunta oli saanut uuden paloauton. Kaupunginhallitus pohti, mitä tehdä vanhalle. Vihdoin puheenjohtaja sai kuningasidean.

–Pannaan se vääriin hälytyksiin.

Kirjoittaja on Aamulehden vapaa kolumnisti ja pakinoitsija.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio