Pitko

Pitko & Sihto: Tummelia ja nostalgiaa

Vaipat vaihdetaan yhdessä hallituksen kanssa.

Pitko & Sihto: Tummelia ja nostalgiaa
Matti Pitko

Pöytäkirja Vepan baarin kokouksesta perjantaina 9. helmikuuta 2007 kello 7.

Sauli Niinistö vaihtoi poikavauvalleen vaipat. Perustuslakiin tuleekin muutos, että tasavallan presidentti hoitaa ulkopolitiikan ja vaippojen vaihdot yhteistyössä hallituksen kanssa.

2§ Presidenttimme Vepa (kepu) totesi, että Paavo Väyrynen on kuin doping eli aina askeleen edellä. Norjalaisilla on kisoissa 6 000 annosta astmalääkettä ja 15 000 kananmunaa, mutta Paavo voittaa Tummelilla.

Kepun johto käytti urheiluoikeuden juristeja Heikki Halilaa ja Lauri Tarastia todistamaan, ettei Väyrynen voi osallistua kepun puheenjohtajapeliin.

Paavon mielestä tuomarit ovat väärässä ja lausunto oli maksettu. Pienemmästäkin on käräjille menty.

4§ Mäkelän mielestäKalevala pitää kieltää siveettömänä, koska Kalevala alkaa sanoin "Mieleni minun tekevi." 

Lähetimme pormestari Lauri Lylylle sähkeen, jossa vaadimme, että Wäinö Aaltosen alastonta Suomen neitoa ja kolmea miestä ei palauteta Hämeensillalle. Tai ne on puettava Hämeen maakuntapukuun ja verkkareihin.

Vepa totesi, että jäsenistöstä suurin osa kuuluu suuriin ikäluokkiin. Kirkkoherramme Sakari sanoi, ettei hän ainakaan kuulu. Sotilaspassissa Sakarin pituudeksi on merkitty 168 cm. Myös Vepa kieltäytyi kuulumasta mihinkään, koska häneltä puuttuvat dokumentit, onko hän edes vielä syntynyt.

6§ Tampereen uudesta yliopistosta syntyi yritysmaailman ja yliopiston välinen valtataistelu. Anna Kontula ja Li Andersson tekivät hallitukselle kirjallisen kysymyksen, joten uskomme, että entinen punainen yliopisto nousee tuhkasta.

7§ Mäkelä kertoi tositarinan serkustaan Penasta, jolle lääkäri sanoi leikkauksen jälkeen:

–Minulla on hyvä ja huono uutinen. Ensin huono. Valitettavasti sahasin teiltä väärän jalan poikki.

–Entäs se hyvä?

–Viereinen potilas haluaa ostaa tohvelinne.

8§ Sotshin olympialaisissa Leijonat voitti Venäjän Putinin silmien alla 3–1. Kale Kummola riemuitsi, mutta Putin suuttui ja lähti valtaamaan Krimin.

Kerran ukrainalainen oligarkki pyysi Rautakansleria Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi. Olisi maksanut viulut.

Kummola kieltäytyi, mutta ei hätää. Kiovan kaduilla kävelee tusina Kummoloita, sillä Kale on kloonattu 3D-tekniikalla.

9§ Kun Sotshin juhlat päättyivät, olympiatuli sammui ja Paavo Arhinmäki kannettiin juhlallisesti pukukoppiin.

10§ Laukkanen tarvitsi juristin apua. Asianajaja suostui, jos on varaa maksaa kulut.

–Rahaa ei ole, mutta voisin antaa uuden auton pantiksi.

Siihen juristi Vanhanen:

–Sopiihan se, mutta mistä teitä syytetään?

–Autovarkaudesta.

Kirjoittaja on Aamulehden vapaa…kolumnisti ja pakinoitsija.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio