Pitko & Sihto: Nallen pankkisiirto

Vain platonista rakkautta rahaan.

Pitko & Sihto: Nallen pankkisiirto
Matti Pitko

Nalle Wahlroos tekee pankkisiirron ja heittää Nordean pääkonttorin Helsinkiin. 

Pääkonttorin paikkaa ei ole paljastettu, mutta Wahlroos haluaa eduskuntataloon. Kansanedustajat voisivat tulla iltavuoroon. 

Istuntosalista saa mainion pörssisalin, jossa Nalle piehtaroi seteleiden keskellä kuin Roope Ankka rahasäiliössään. Mutta Nallen suhde rahaan on vain platonista rakkautta.

Nallen päivän avaa Sotilassoittokunnan soittama Porilaisten marssi. On isot kunniamerkit ja seppeleensitojat.

Wahlroosilla oli vakuutusyhtiö Sammossa niin suuri päätösvalta, että hän nimitti huippuvirkaan koiransa Tiffanyn. Puhemiehen huoneesta tulee koiran työhuone.

Uudehko suomalainen hydraulivasara löytyi siltatyömaalta Krimiltä, vaikka Venäjä on kauppasaarrossa. Työmaan urakoi Putinin ystävä Arkadi Rotenberg, joka omistaa myös Hjallis Harkimon Hartwall-areenaa.

Silminnäkijöiden mukaan vasara ei kuulu Hjallikselle vaan Ilkka Kanervalle, joka liikkui Krimillä Etyj:n päätarkkailijana. 

Tasavallan presidentin kanslia hankki viime vuonna viinaa 30 000 eurolla. Kaikki on suhteellista. Kekkosen aikana sen verran läikkyi yli. 

Ei ihme, että Sauli Niinistö on ollut viime aikoina hilpeällä tuulella, soittelee luontoradioon ja laskee leikkiä Putinin ja Trumpin kanssa. 

Urho Kekkosen muisti alkoi heiketä jo kansakoulussa, jossa opettaja kysyi pikku-Urholta, kuka poltti Rooman.

– Muistaakseni se en ollut minä, sanoi Urho. 

Näin huonolla muistilla Urhosta tuli presidentti. Minussakin on pressa-ainesta. Muistan satatuhatta nimeä, mutta en kelle ne kuuluvat.

Kevennystä synkkyyteen: Mäkelän nielaisema kolikko juuttui kurkkuun. Lähellä ollut mies iski Mäkelää selkään niin että raha lennähti kurkusta miehen käteen. 

– Suuret kiitokset teille tohtori, sai Mäkelä sanottua.

– En minä ole lääkäri. Olen Kahila (nimeä ei muutettu) verovirastosta.

Suomessa on outo tilanne. Valtakunnansyyttäjä on pidätetty virasta, huumepoliisien ykkönen on linnassa ja maassa ei ole puoleen vuoteen oikeuskansleria. 

Ja kaikki sujuu paremmin kuin aikoihin. Poliisit saivat konepistoolit ja valtaa, joten pääministerin karenssia kannattaa harkita. Eikös Sipilää epäilty sukunsa suosimisesta?

Tekeillä on laki jokamiehen oikeudesta, jolloin kuka tahansa voi napata kiinni kenet tahansa, jota epäilee paperittomaksi. 

Kun Nalle saapuu Suomeen, ei muuta kuin ilmoitus paperittomasta kulkurista.

Huumoria lopuksi: Kaverini Wasama huomasi lentoasemalla jonossa naisen kylpytakissa.

– Onko kiire uima-altaalle, kysyi W.

– Ei, minä olen menossa suihkukoneella Tukholmaan.

Kirjoittaja on Aamulehden …vapaa pakinoitsija ja kolumnisti.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Just niin, Nalle siirtelee mitä haluaa, mutta toistaiseksi emme edes tiedä, onko Nordean siirto Suomelle hyväksi vai ei. Wahlroos kun on sanonut, että rahalla ei ole isänmaata ja vain raha ratkaisee. On ainakin rehellistä puhetta.

  • Nimetön

    Kiitos jälleen Pitko!
    Siinä se oleellinen ero Nallen ja meidän pulliaisten välillä juuri on. Me siirrämme pankkisiirrolla vähän rahaa johonkin, mutta kun hän vähän siirtelee, niin hän siirtelee koko pankin jopa maasta toiseen. Ani harvoin me muut siirroistamme otsikoihin pääsemme. Joskus ehkä silloin kun emme ole siirtäneet ja voudinkin mitta on tullut täyteen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio