Pitko

Pitko & Sihto: Halpuutuksesta nöyryytys

Mutta kuka diktaattoreista onkaan paras rankkarin ampuja?

Pitko & Sihto: Halpuutuksesta nöyryytys
Matti Pitko

Helsinki esiintyy usein amerikkalaisissa elokuvissa Moskovana, joten Putinin ja Trumpin kokouksen kunniaksi mokoman kylän nimeksi voitaisiin vaihtaa Metrograd.

Jalkapalloliigamme pomo Matti Apunen nimitteli Helsingin Sanomissa Trumpia Pelle Hermanniksi ja luupääoikeiston poptähdeksi, joka haluaakin tavata suomalaisen sielunveljensä.

Kun ennustin ennen MM-kisoja Englannin voittavan mestaruuden, Apunen lupasi seistä tunnin uimahousuissa Hämeenkyrön S-marketin pihassa kaulassaan lappu, jossa lukee: ”Minä en ymmärrä jalkapallosta mitään, kysykää Pitkolta."

Apusen luokkatoveri, Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius rakennuttaa lavan, ja Skp:n Hervannan osasto sponsoroi uimahousut, sillä Matti A. on Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti.

Apunen aloitti kuntokuurin, ettei näytä marketin pihassa tyhmältä ja lihavalta (johtajan oma arvio). Virallisina valvojina toimivat kylän entiset poliisit Toiviainen ja Joensivu, varalla Walinen ja Kujala.

Apusen työkaveri Pasanen varasi linja-auton, ja tutkimuslaitos Etlan talousjohtaja Markku Lammi tiedustelee, missä on Hämeenkyrön S-market. Lapset voivat järkkyä, jos sattuvat näkemään.

Saksan Merkel sulkee rajat ja laittaa tulevat maahanmuuttajat leireihin. Häpeällinen meno muistuttaa 30-lukua. Todellisuudessa tarkoitus on sulkea Suomen raja, ettei Apunen karkaa Putinstaniin.

S-kaupalle Apusen tilaisuus sopii. Siellä halpuutus on muodissa ja seuraavaksi tulee Apusen nöyryytys.

Halpuutuksen jälkeen kevennys:

–Vein mieheni eilen huutokauppaan.

–No, paljonko sait?

Englannin on pakko voittaa maailmanmestaruus, jotta Apunen saadaan häpeäpaaluun.

Englannilla onkin loistava maalivahti Jordan Pickford, kisojen paras kyttä eli maalintekijä Harry Kane ja keskikentän nero Eric Dier. Kane on luvannut ampua kolme maalia, jotta Apunen varmasti seisoo arestinsa.

Trump pelkää mielenosoittajia, sillä presidentti Reaganin vierailun aikana toukokuussa 1988 joulupukit osoittivat mieltä.

Reaganille kerrottiin, että mielenosoittajat olivat venäläisiä turisteja.

Pienikokoiset diktaattorit Napoleon, Hitler, Lenin, Stalin, Franco ja Mussolini ampuivat taivaassa rankkareita, mutta kuka oli paras?

Tietenkin Napoleon, sillä hän oli tykkimies.

Suomessakin on osattu: kesällä 1965 stadilainen jalkapalloilija Kaitsu Pahlman tuli Tampereen Ratinaan, jossa pukukopin suihku antoi vain jääkylmää vettä.

Juuri ennen alkuvihellystä Pahlman tokaisi pärekattoisen Ratinan pääkatsomon edessä kovalla äänellä, että ''tuleekohan postikin tähän kylään savumerkkeinä''.

Tamperelaiset suuttuivat, ja tunnelma säilyi kuumana alusta alkaen.

Huumoria lopuksi:

–Pullo viiniä.

–Punaista vain valkoista?

–Ei sen väliä. Luoman Jaska on värisokea.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio