Tiina Vuorimäki

Korean paralympialaiset: Avajaiset

Paralympialaiset PyeongChangissa Etelä-Koreassa alkavat tänään perjantaina. Kisat kestävät reilun viikon 18. maaliskuuta saakka.

Talviparalympialaisissa on kuusi lajia: alppihiihto, ampumahiihto, maastohiihto, kelkkajääkiekko, lumilautailu ja pyörätuolicurling. Kisoihin saapuu yli 670 urheilijaa eri puolilta maailmaa.

Suomen joukkueessa ovat ampuma- ja maastohiihtäjät Ilkka Tuomisto, Sini Pyy, Inkki Inola (opashiihtäjä Vili Sormunen), Rudolf Klemetti (opashiihtäjä Jaakko Kallunki) ja Juha Härkönen, lumilautailijat Matti Suur-Hamari ja Matti Sairanen, alppihiihtäjä Santeri Kiiveri sekä pyörätuolicurlingjoukkue. Joukkueeseen kuuluvat Markku Karjalainen, Vesa Leppänen, Sari Karjalainen, Yrjö Jääskeläinen ja Riitta Särösalo.

Tavoitteena kolme mitalia

Suomen joukkueen tavoitteena on saavuttaa kolme mitalia.

Urheilijat ovat matkustaneet Etelä-Koreaan noin viikkoa ennen kilpailujen alkamista. Aikaero on seitsemän tuntia.

Yle välittää kisoista suoria lähetyksiä TV2:lla ja Yle Areenassa. Koosteohjelma tulee jokaisena kisapäivänä TV2:lla. Yhteensä lähetyksiä paralympialaisista on yli 70 tuntia.

Kisat kuuluvat myös Urheiluradioissa Yle Radion Suomessa ja Yle Puheella.

Ensimmäiset paralympialaiset järjestettiin Roomassa vuonna 1960. Kilpailuihin osallistui 400 urheilijaa 23 maasta.

TV2 perjantaina klo 12.50


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio