Televisio

Päivän tv-elokuvat: Keski-ikäisen nuorisorikollisen rakkaus ei oikein jaksa innostaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Yle Kuvapalvelu
Päivän tv-elokuvat: Keski-ikäisen nuorisorikollisen rakkaus ei oikein jaksa innostaa

Bad Luck Loven päärooleissa ovat Maria Järvenhelmi ja Jorma Tommila.

Pekka Eronen

Bad Luck Love

★★

Olli Saarelan tekorankka elokuva kertoo Itä-Helsingin pikkukonnien riehunnasta ja vähän rakkaudestakin. Enää pitäisi tietää, miksi. Ainakaan minulle ei selvinnyt, miksi näiden keski-ikäisten nuorisorikollisten elämästä pitäisi jaksaa kiinnostua. Jorma Tommila ja kumppanit ovat kiihkeitä hukkamiehiä, ja kuvissa on betoninkarheaa tyyliä. Maria Järvenhelmillä on stereotyyppinen rooli pelastusta tarjoavana naisena. (Suomi 2000)

TV2 torstai 12.7. klo 22.50

Ocean’s Twelve

★★

Steven Soderbergh ohjasi menestyksekkäälle ryöstökomedialleen jatko-osan, jossa George Clooney, Brad Pitt ja kaverit joutuvat tekemään keikkaa Euroopassa. Tarkoituksettomuuden tuntu leijuu tässäkin elokuvassa, mutta helppo on arvata, miksi se tehtiin. Roomassa ja Como-järvellä oli arvatenkin kivaa paiskia hommia. Maisemat ovat viimeisen päälle, ja tähtiä oli koolla niin, ettei niitä enää tähän arvosteluun oikein riitäkään. (USA 2004)

Nelonen torstai 12.7. klo 21.00

Valomerkin jälkeen

★★

Näköjään teennäisyyttä on tänään vaikeata paeta. Harald Zwartin film noir -tyylitelmä on näsäviisas juttu naisesta, joka ampuu poikaystävänsä ja pistää pyörälle muiden miesten päät. Tuuliajolla ovat muun muassa baarimikko Matt Dilloin, lakimies Paul Reiser ja konkarikyttä John Goodman. Michael Douglaskin tyylittelee palkkamurhaajana, mutta Liv Tylerin show tämä on. Kohtalokkaan kaunottaren hahmo on niin kuin pitää. (USA 2001)

TV5 torstai 12.7. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio