Televisio

Päivän elokuvat: Jos muistot voisi poistaa? Sitä yrittävät Jim Carrey ja Kate Winslet

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme torstain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Sub
Päivän elokuvat: Jos muistot voisi poistaa? Sitä yrittävät Jim Carrey ja Kate Winslet

Joel (Jim Carrey) ja Clementine (Kate Winslet) tyhjentävät muistinsa suhteestaan ja toisistaan.

Pekka Eronen

Tahraton mieli

★★★★★

Kävisitkö klinikalla, jos siellä voisi pyyhkiä onnettoman rakkauden muistot? Miksikäs ei: poistetaanhan tatuointejakin. Michel Gondryn elokuvassa semmoinen tekniikka on keksitty, ja siihen Clementine turvautuu. Kostoksi poikaystävä Joel päättää tehdä samoin. Ällistyttävää, että näin katkerista ja teknisistä lähtökohdista syntyi elokuva, joka jaksaa uskoa rakkauteen. Ihmeeseen osallistuvat Jim Carrey ja Kate Winslet. (USA 2004)

Sub torstai 11.1. klo 21.00

This Is The End

★★★

Hollywoodia on varmaan jo vuosisadan verran haukuttu paheen pesäksi. Nyt lopultakin iskee raamatullinen kosto. Seth Rogenin ja Evan Goldbergin toimintakomediassa maailmanlopun meiningit katkaisevat Rogenin, Jay Baruchelin, James Francon ja muiden biletyksen. Sisäpiirin vitsailu on riskialtis laji, mutta tällä kertaa itseironinen asenne kantaa pitkälle. Kieltämättä sekaan olisi kunnon naisroolikin mahtunut. (USA 2013)

TV5 torstai 11.1. klo 21.00

Noidan oppipoika

★★

Jay Baruchel on mukana myös tässä toimintaseikkailussa, jossa newyorkilaisen puodin mestarivelho Nicolas Cage kaipaa kisälliä mukaan tärkeisiin taisteluihin. Turhan paljon kaivattavaa jäi myös Jon Turteltaubin elokuvaan, jossa kaikki peittyy digitaalitehosteisiin, sekavaan kerrontaan ja muiden, parempien elokuvien jäljittelyyn. Se Disneyn vanha Mikki Hiiri -animaatio on yhä ylivoimainen tulkinta tästä aiheesta. (USA 2010)

Nelonen torstai 11.1 klo 22.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio