Televisio

Päivän elokuvat: Jolie muistelee sitkeää sankaria ohjaamassaan elokuvassa

Kriitikko Pekka Erosen päivän elokuva on kuitenkin My Week With Marilyn, jolle hän antaa neljä tähteä.

David James / Yle Kuvapalvelu
Päivän elokuvat: Jolie muistelee sitkeää sankaria ohjaamassaan elokuvassa

Näyttelijänäkin tunnettu Angelina Jolie ohjasi Murtumaton-elokuvan juoksija Louis Zamperinista. Kuvassa Jolie keskustelee Garrett Hedlundin kanssa, hän näyttelee John Fitzgeraldin roolin.

Pekka Eronen

Murtumaton

★★

Tähti ja rauhanaktiivi Angelina Jolie ohjasi muistelman pitkänmatkanjuoksija Louis Zamperinista, joka sinnitteli hengissä toisen maailmansodan Tyynellä valtamerellä ja japanilaisten sotavankileirillä. Käänteitä ja kärsimystä hänen elämäänsä mahtui, mutta tarina hyydähtää näköispatsaaksi. Suomen kaksoisvoitto Berliinin olympialaisten 5000 metrillä kalpenee elokuvassa Zamperinin kahdeksannen sijan rinnalla. Ensiesitys. (USA 2014)

TV1 perjantaina klo 21.00

My Week With Marilyn

★★★★

Marilyn Monroen myytissä riittää hehkuteltavaa, mutta Simon Curtisin elokuvassa on mukavan välitön, elämänläheinen meininki. Pohjaksi saatiin Colin Clarkin nuoruudenkokemukset kesältä 1956, jolloin hän toimi Marilynin kuskina ja vähän uskottunakin, kun tämä filmasi Prinssi ja revyytyttö -elokuvaa Englannissa. Eddie Redmayne esittää avomielistä miehenalkua, Michelle Williams Marilynia tähtenä ja yksityishenkilönä. (Britannia 2011)

Hero perjantaina klo 21.00.

Ruth & Alex

★★

Diane Keatonin taitoa on hukattu monissa surkeissa komedioissa, mutta tässä miedossa draamakomediassa tärvätään myös Morgan Freeman. Oscareilla aikanaan palkittu konkarikaksikko esittää vanhaa, boheemia pariskuntaa, joka neljän vuosikymmenen jälkeen suunnittelee muuttoa tutuilta kotikulmiltaan Brooklynilta Manhattanille. Turhan paljon tyhjää pulisevan keskusteluelokuvan ohjasi Richard Loncraine. (USA 2014)

Ava perjantaina klo 21.00.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio