Televisio

Päivän elokuvat: Aikamies lähtee tavaamaan kilpaa koululaisten kanssa – sekasortohan siitä syntyy

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Sam Urdank / Focus Features
Päivän elokuvat: Aikamies lähtee tavaamaan kilpaa koululaisten kanssa – sekasortohan siitä syntyy

40-vuotias Guy Trilby (Jason Bateman) löytää porsaanreiän tavauskilpailun säännöistä ja päättää aiheuttaa sekasortoa osallistumalla kilpailuun. Se tyrmistyttää kaikki.

Pekka Eronen

Bad Words

★★★★

Pois minusta omakehu, mutta sen verran kerron, että sijoituin vuonna 2004 kolmanneksi Ruotsin-laivan leikkihuoneen värityskilpailussa. Palkintotoffee maistui, vaikka pari äitiä murhaavasti tuijottikin. Omassa komediassaan 40-vuotias Jason Bateman lähtee vastaavalla asenteella tavauskilpailuihin. Sekasortohan siitä syntyy, ja sopivan särmikästä näkemystä amerikkalaisesta menestymisen ja voittamisen kulttuurista. Ensiesitys. (USA 2014)

TV5 klo 21.00

Bee Season

★★★

Tavauskilpailuissa tavataan myös Scott McGheen ja David Siegelin ohjaamassa perhedraamassa. Semmoiset todellakin ovat amerikkalaisittain iso juttu, ja Richard Geren esittämälle isälle suora nainen pakkomielle. Muu elämä ja perhe jäävät kakkoseksi, kun yliopistomies alkaa valmentaa 11-vuotiasta Elizaa (Flora Gross) valtakunnallisiin mittelöihin. Menestysnälän ohessa äiti Juliette Binoche oireilee omiaan. (USA 2005)

Ava klo 21.00

Rakkauden katse

★★★

Elämäkertaelokuva kertoo, kuinka Paul Raymond eteni strippauspaikan omistajasta brittiläisen aikuisviihteen huipulle, Sohon kunkuksi ja valtakunnan rikkaimmaksi mieheksi. Rahaa ei tuonut vain onnea, mutta suomalaisittain se ei ole hirmuisen kiinnostava tarina. Michael Winterbottomin sujuva kerronta ja Steve Cooganin muikea päärooli tuovat kuitenkin luonnetta kaikkeen pintaliitoon. Ensiesitys. (Britannia 2013)

Yle Teema & Fem klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio