Televisio

Onko tässä uusi Downton Abbey? The Halcyon sai kriitikolta täydet viisi tähteä

Jos hullaannuit Downton Abbeyyn ja Mr. Selfridgeen, ihastut varmasti myös The Halcyoniin.

Yle Kuvapalvelulä
Onko tässä uusi Downton Abbey? The Halcyon sai kriitikolta täydet viisi tähteä

The Halcyon -epookin pääosissa nähdään Sope Dirisu, Olivia Williams, Kara Tointon, Steven Mackintosh, Matt Ryan, Jamie Blackley ja Hermione Corfield.

Johanna Jurkka

Tiistai-iltana TV1:llä alkava brittisarja The Halcyon on ensimmäisen jakson perusteella syksyn takuuvarma hitti.

Ylelliseen luksushotelliin 1940-luvun alun Lontooseen sijoittuva herkullinen epookkidraama tihkuu menestyssarjan aineksia: vauhtia, vaarallisia tilanteita, yllätyskäänteitä, dramatiikkaa, juonittelua ja salarakkaita.

Loistohotelli on kuin vauraan yläluokan, bisnesväen ja kaunotarten kansoittama, tunteita kuohuva kupla, jossa juhlitaan ikuisia cocktailpirskeitä. Ikävä kyllä, ilonpitoa varjostavat räjähdysalttiit ihmissuhteet ja häiriötekijöistä vakavin, toinen maailmansota.

Lajityypin draamojen tapaan The Halcyonin henkilöhahmot ovat hiukan kliseisiä, mutta koukuttavia. Hamiltonin hotellinomistajaperheen ympärillä hyörivät hurmurit, hännystelijät, ilkimykset, arveluttava kiintiöamerikkalainen ja aina yhtä lojaali palvelusväki.

Varmaotteisia tähtiä

Left Bank Pictures -tuotantoyhtiön kahdeksanosaisen laatusarjan näyttelijöiksi on värvätty muista sarjoista tuttuja varmaotteisia tähtiä. Kiinnostavimmilta vaikuttavat kovaotteinen, mutta sentimentaalisen oloinen hotellijohtaja ja ylpeä ikääntyvä kaunotar, Lady Hamilton.

Kaksikkoa näyttelevät Steven Mackintosh (Luther, Sisäpiirin miehet) ja Olivia Williams (Jane Austenin elämä).

The Halcyonia on aiheellisesti verrattu Downton Abbeyyn ja Mr. Selfridgeen. Jos hullaannuit niihin, ihastut myös The Halcyoniin. Hotellisarjan tuottaja Chris Croucher onkin tuttu nimi myös Downton Abbeyn tuotantotiimistä.

The Halcyon

★★★★★

TV1:llä tiistaisin kello 21.30.


Kommentit (2)

  • Jeees!

    En noita muita historiallisia saippuallisia katsonutkaan, mutta nyt kyllä olen illalla paikalla tuijottamassa Steven Mackintoshia.

  • Felix

    Maailma on täynnä näitä saippuasarjoja, en ymmärrä kuka niitä kaipaa ja vielä kehuu. Television tulisi hankkia enemmän asiohjelmia näiden sijaan. Ylen ostajille tiedoksi: ”Hyviä asiaohjelmia tehdään muaallakin kuin englanninkielisessä maailmassa”.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio