Menot

Luulitko tietäväsi jotain sienistä? Hyvä, myös Vapriikissa tapaa sunnuntaina kovan luokan asiantuntijoita

Timo Marttila
Luulitko tietäväsi jotain sienistä? Hyvä, myös Vapriikissa tapaa sunnuntaina kovan luokan asiantuntijoita

Herkkutatin ja sappitatin (vas.) erottaa jalan verkkokuvion väristä. Herkkutatissa verkko on valkoinen.

Nina Lehtinen

Jos et ole vielä päässyt esittelemään sienisaalista ystävillesi tiedon, taidon tai kokemuksen puutteesta, annan vahvan suosituksen suunnata sunnuntaina museokeskus Vapriikkiin.

Siellä on Tampereen sieniseuran perinteisiin yli 40 vuoden ajan kuulunut syysnäyttely, jossa asiantuntijat tunnistavat yleisön paikalle tuomia sieniä ja esittelevät omia löytöjään.

Hyvien ruokasienien ja vaarallisten myrkkysienien ohella näyttelyssä on esillä myös muuta syysluonnon moni-ilmeisyyttä. Helttasienien lisäksi pöydiltä voi siis löytyä kääpiä, orakkaita, haarakkaita, hytyköitä, tuhkeloita, mörskyjä ja nupikoita.

Tiesitkö muuten, mikä tekee tattikastikkeesta kitkerää? Senkin voit paikalla olevilta asiantuntijoilta selvittää.

Viime vuonna seuran tavoite oli esitellä Vapriikissa sata lajia. Tavoite täytettiin, mutta kuinka käy tänä vuonna? Satohan on aina kiinni myös ilmojen haltijoista.

Tampereen Sieniseura ry:n perinteinen sieninäyttely Vapriikissa sunnuntaina 10.9. kello 12–17. Paikalla on seuran asiantuntijoita tunnistamassa sieninäytteitä.

Yksin eläville. Suomen 2,6 miljoonasta kotitaloudesta yli miljoona eli 42 prosenttia on yksinasuvien asuntokuntia. Luku on huima, vaikka sitä ei aina huomatakaan. Aleksanterin kirkossa on huomattu. Siellä vietetään yksin elävien messua ja nautitaan sen jälkeen keittolounasta.

Yksin elävien messu Aleksanterin kirkossa sunnuntaina 10.9. klo 10.

Villoja. Tallipihalla vietetään syysmarkkinoita lampaiden kerintänäytösten merkeissä. Kaupan on käsitöitä ja sadonkorjuutuotteita. Käteismaksulla pääsee hevosvaunuajelulle ja ponitalutukseen. Elävästä musiikista vastaa Duo Pajazzolla.

Tallipihan syysmarkkinat sunnuntaina 10.9. klo 11–16. Kerintänäytökset klo 12, 13 ja 14.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio