Televisio

Leonardo DiCaprio antaa kyyniset kasvot härskisti temmeltävälle pörssimeklarille

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme perjantain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Mary Cybulski / Yle Kuvapalvelu
Leonardo DiCaprio antaa kyyniset kasvot härskisti temmeltävälle pörssimeklarille

Satiirinen elokuva newyorkilaisen pörssimeklarin Jordan Belfortin (Leonardo DiCaprio) rikastumisesta ja rahamaailman rikoksista.

Pekka Eronen

The Wolf of Wall Street

★★★★ Ohjaaja Martin Scorsesen ominta lajia ovat väkivaltaiset, teräväreunaiset mafiadraamat. Niihin hänen päälle puskeva kerrontansa sopii loistavasti. Tv-sarjassa Vinyl hyökättiin samalla asenteella musiikkibisnekseen, mutta vaikutelma jäi ontoksi. Luontevammin Scorsesen kosketus toimii rahan maailmassa, jossa pörssimeklari Jordan Belfort härskisti temmeltää. Tositarina sai kyyniset kasvot Leonardo DiCapriosta. (USA 2013)

Yle Teema & Fem perjantai 12.1. klo 21.00

Dream House

★★★ Kun perhe muuttaa elokuvassa unelmiensa taloon, ei odotettavissa ole mitään hyvää. Pian hyytyvät hymyt myös tässä jännärissä, jossa Daniel Craig ja Rachel Weisz tyttärineen muuttavat isoon omakotitaloon. Väkevien irlantilaisdraamojen ohjaaja Jim Sheridan ei ole oikein kotonaan tässä lajissa, mutta yllätyksetön yllätystarina pusketaan pätevällä ryhmällä maaliin. Naapurissakin asuu sentään Naomi Watts. (USA 2011)

Hero perjantai 12.1 klo 21.00

Bad Ass

★★ Tilastot voivat kertoa, että väkivalta ja rikollisuus ovat vähentyneet, mutta ihmisiä jäytää pelko. Siihen vetoavat räväkät otsikot, häikäilemättömät poliitikot ja tämän tapaiset elokuvat, joissa kansalaiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Craig Mossin kostojännärissä on ärhäkän Vietnam-veteraanin vuoro järjestää kurinpalautusta kaupungilla. Rooli on kuin valettu tuimalle Danny Trejolle, mutta siihen riemu sitten jääkin. (USA 2012)

MTV3 perjantai 12.1. klo 22.35


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio