Riikka HapponenLännen Media

Suomen surkein kuski

MTV3 klo 20

★★★★Nyt otetaan jälleen mittaa vaarallisista kaahareista ja epävarmoista tientukoista.

Suomen surkeimman kuskin viidennellä tuotantokaudella juontaja on vaihtunut. Tytöttelyyn taipuvaisen Juuso Mäkilähteen tilalla juontajana nähdään nyt lumilautailija Eero Ettala, joka vaikuttaa ensimmäisen jakson perusteella sujahtavan tsempparin rooliin mallikkaasti.

Kuskeina on edelliskausien tapaan niin liikennettä pelkääviä kuin ajotaitojaan liioitteleviakin kuljettajia maalta ja kaupungista. Ihmeellistä kyllä, kaikki ovat suorittaneet ajokortin. Sitä ei uskoisi, kun ensimmäinen jakso vie heidät ajamaan keskelle Helsingin keskustaa. Tällä kertaa jokainen pääsee sentään liikkeelle.

Omat sympatiani ovat epävarmojen, mutta ajamiseensa keskittyvien kuskien puolella. Osa onnistuu ylittämään itsensä jo ensimmäisessä jaksossa.

Toisaalta parasta viihdettä ovat jatkuvasti höpöttävät, kaikkeen muuhun paitsi ajamiseen keskittyvät kuljettajat, jotka hämmästyvät umpisurkean ajonsa jälkeen aina yhtä paljon, kun suoritus ei tuomarien mielestä mennytkään putkeen.

Kaikkein pahimpia ratin takana ovat kuitenkin kanssakulkijoihin ylimielisesti suhtautuvat vauhtihirmut - sekä toisaalta omaa kuljettajaansa mollaavat apukuskit, jotka pahimmillaan häiritsevät kuljettajan keskittymistä. Ne herättävät myötäkauhun tunteita.

Kotisohvalta katsottuna parasta Suomen surkeimmassa kuskissa on se, että sitä seuratessa alkaa väkisinkin tuntea itsensä kelvolliseksi ajajaksi.

Toisaalta sarjan edetessä tehtävät vaikeutuvat. Rehellisyyden nimessä: en tiedä, kuinka hyvin tositilanteessa itse saisin laina-auton tasapainoon keinulaudan lailla kiikkuvalla lavalla. En taitaisi uskaltaa ilmoittautua mukaan.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Oikeassa liikenteessä kauhua aiheuttavat eniten kuskit, jotka nysväävät aina 10…20 km/h alle rajoituksen. Poikkeus tähän ovat ohituskaistat, joilla pitää ajaa vähintään 10 km/h yli rajoituksen ja estää normaalinopeutta ajavien ohitusaikeet. Ohituskaistan jälkeen taas jarruvalot syttyvät ja palataan aikaisempaan nopeuteen. Samoille kuljettajille kuuluu myös osaamaton suuntavilkun käyttö ja väistämisvelvollisuuden tulkinnanvaraisuus. Tämä ei pitäisi olla huumorin asia, vaan tällaiset kuljettajat tulisi saattaa pois liikenteestä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio