Televisio

Kriitikko vakuuttui Risto Tuorilasta Koskelan tulkitsijana

Päivän elokuvana nähdään Rauni Mollbergin näkemys Väinö Linnan sotaromaanista.

ARCTIC-FILMI OY
Kriitikko vakuuttui Risto Tuorilasta Koskelan tulkitsijana

Rauni Mollbergin elokuvaversio Tuntematon sotilas (1985) palkittiin aikoinaan kolmella Jussilla. Koskelaa elokuvassa esittää Risto Tuorila.

Pekka Eronen

Tuntematon sotilas

Väinö Linnan sotaromaanin toinen filmatisointi taitaa jäädä sen ensimmäisen ja tämänvuotisen varjoon. Eikä tyystin syyttä. Rauni Mollbergin naturalistinen luenta saa otteen sodan kaaoksesta ja tarjoilee muutaman upean tulkinnan – Risto Tuorilan vänrikki Koskelan ja Pirkka-Pekka Peteliuksen Hietasen etunenässä. Toisaalta monet amatööritason roolit ja tasapaksu kerronta uuvuttavat jopa kiinnostunutta katsojaa. (Suomi 1985)

Yle Teema & Fem tiistaina klo 20.55

★★★

Valkoinen kaupunki

Tuntemattoman ohjaaja Aku Louhimies kuvasi vuosikymmen sitten vielä kotirintaman karmeuksia. Janne Virtanen teki syvältä raapivan roolin taksikuskina, jolla avioliiton mukana menee pohja elämästä. Umpikatkera vaimo Susanna Anteroinen on tuskastuttavan hiljaisen suomalaisen perusmiehen kääntöpuoli. Ahdistava syöksykierteen kuvaus on lavennettu painos Louhimiehen Irtiottoja-sarjan yhdestä episodista. (Suomi 2006)

Hero tiistaina klo 21.00

★★★

Amerikan presidentti

Tätä nykyä on USA:n presidentin hahmosta vaikeata repiä minkäänlaisia romanttisia mielikuvia. Toista oli vielä pari vuosikymmentä sitten – ainakin ennen Bill Clintonin ankeata Monica Lewinsky -skandaalia. Rob Reinerin romanttisessa komediassa Michael Douglas esittää leskipresidenttiä, joka tuntee sydämensä sykkeen tumman pukunsa alla. Syy on Annette Beningin esittämän, sanavalmiin ja viehättävän lobbarin. (USA 1995)

TV5 tiistaina klo 21.00

★★★


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio