Kotkien Weteraanisoittajat pitävät tiukasti kiinni perinteestä – Torvet soivat Stockmannilla jo 58. kerran

Juha Veli Jokinen
Kotkien Weteraanisoittajat pitävät tiukasti kiinni perinteestä – Torvet soivat Stockmannilla jo 58. kerran

Tampereen Kotkien Weteraanisoittajilla on vakiopaikka Stockmannin liukuportaiden välissä. Setit aloitetaan ja lopetetaan aina Tammerkoski-humpalla – ja knallit päässä.

Juha Veli Jokinen

Varma kevään merkki Tampereella on knallipäisten vanhojen herrojen puhallinmusiikki, joka kajahtaa iloisesti Stockmannin tavaratalon liukuportaiden välistä jo 58. kerran. Kyseessä on ryhdikäs Tampereen Kotkien Weteraanisoittajien 12 soittajan orkesteri, jonka keski-ikä on 79 vuotta. Vanhin orkesterin puhaltaja täyttää pian 100 vuotta.

–Joka kevät ja syksy Hulluilla Päivillä 29 vuotta Tammerkoski -humppa on aloittanut ja lopettanut päivän soitot. Haaremin ruusu ja tietysti Pyynikki-valssi soivat myös, kapellimestari Andreas Schultz, 82, kertoo.

B-tuuban soittaja Lauri Lumme, 72, kertoo, että knallit ovat olleet alusta asti soittajien tavaramerkki tavaratalossa.

–Knallit teetettiin ihan meitä varten Eurassa, Lumme muistelee. Hän toimi aikoinaan myös Hämeen partiokaupan toimitusjohtajana.

Soittajia yhdistää partioaate ja halu viihdyttää kaupunkilaisia puhallinmusiiikilla.

Timo Palander oli aikoinaan Stockalla johtotehtävissä ja keksi meidät heti ensimmäiseen Hullut päivät -tapahtumaan. Hänellä oli partiotausta ja hän tiesi, että musiikkimme on reipasta ja rytmikästä, ja että se sopii vilinään ja hulinaan, Lumme sanoo.

Eikö mitään kommellusta ole sattunut vuosien aikana?

–Ei mitään, kukaan ei ole pyörtynyt tai pudonnut jakkaralta, on vain iloisia ilmeitä ja nauravia naamoja, sanovat herrat ja virittävät jo Kultaista nuoruutta kevätiltaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio