Elokuva

Kuin kaksi marjaa: Kiira Korpi muistuttaa hyvin paljon esittämäänsä roolihahmoa

Tamperelaiset urheilunimet ovat olleet viime aikoina kysyttyjä kansainvälisiin elokuvaprojekteihin.

Kotialbumi / Zumawire
Kuin kaksi marjaa: Kiira Korpi muistuttaa hyvin paljon esittämäänsä roolihahmoa

Kiira Korpi vasemmalla ja Sonja Henie oikealla.

Elina PaasonenAamulehti

Kiira Korpi debytoi valkokankaalla taitoluistelun olympiavoittaja, Hollywood-tähti Sonja Heniestä kertovassa elokuvassa.

Korven lisäksi elokuvassa nähdään kuusi miesluistelijaa, kymmenen naisluistelijan kuoro sekä muodostelmaluistelujoukkue Team Surprise. Korpi yritti puhua tuotantoryhmän ympäri, jotta elokuvassa olisi nähnyt suomalaisjoukkue, eikä Ruotsin ykkösryhmää.

–Ehkä se oli lopulta kieli, joka ratkaisi, Korpi pohtii.

–Olisi ollut niin hienoa saada suomalainen joukkue mukaan.

Suomalaisjoukkueet ovat voittaneet vuosien varrella kahdeksan maailmanmestaruutta, ruotsalaiset kuusi. Korpi harjoittelee Team Surprisen kanssa loppuviikon Göteborgissa ennen kuin matka jatkuu ensi viikolla kuvauspaikalle Romaniaan.

Lue lisää: Kiira Korpi valmistautuu elokuvarooliin: "Tuntuu, että minun on pitänyt heittää romukoppaan kaikki, mitä olen oppinut"

Korpi toimii elokuvassa pääosanesittäjä Ine Wilmannin sijaisnäyttelijänä.

Luistelukohtauksilla on Queen of Ice -elokuvassa keskeinen rooli. Korpi kertoo, että ohjaaja Anne Sewitskyn yhtenä innoittajana on toiminut baletin maailmaan sijoittuva Black Swan (2010), jossa tanssilla on vahva sija kerronnassa. Natalie Portmanin tähdittämä elokuva kertoo ballerinasta, jonka intohimoinen suhde balettiin tuhoaa hänen muun elämänsä.

Kiira Korven kotialbumi
Kiira Korpi luistelee elokuvassa varta vasten roolia ajatellen tehdyillä luistimilla, joissa on nykyluistinta huomattavasti korkeampi varsi.

Kiira Korpi luistelee elokuvassa varta vasten roolia ajatellen tehdyillä luistimilla, joissa on nykyluistinta huomattavasti korkeampi varsi.

Korpi on ollut urallaan mukana erilaisissa näytösproduktioissa, tv-tuotannoissa ja mainoskuvauksissa, mutta elokuva tuo mukanaan paljon uutta. Viiden kuvausviikon aikana hänet nähdään kameran edessä niin soolonumeroissa, pariluistelijana kuin ryhmäkohtauksissa.

–Pariluistelu on minulle ihan uusi juttu. Olen päässyt opettelemaan nostoja.

Elokuvan liikekieli ja koreografiat jäljittelevät mahdollisimman tarkasti Sonja Henien aikakauden tyyliä. Henie voitti kolme olympiakultaansa vuosina 1928, 1932 ja 1936. Kilpauransa jälkeen hän säteili Hollywood-tähtenä ja kiersi ympäri Yhdysvaltoja jääshow'n vetonaulana.

Elokuvassa luistelijoiden ohjaajana ja koreografina toimii Yhdysvalloissa pitkään asunut ruotsalainen Catarina Lindgren.

Näyttävät asut ja viihdyttävät numerot ovat Lindgrenille tuttuja omilta aktiivivuosiltaan. Hän kuului miehensä Tom Dicksonin kanssa legendaariseen Ice Capades -ryhmään.

Juuri tämä kaksikko otti alun perin yhteyttä Korpeen ja kysyi, olisiko hän kiinnostunut sijaisnäyttelijän tehtävästä.

–Tom otti yhteyttä Facebookissa ja kysyi sähköpostiani vaimolleen. Siitä se lähti.

Nimensä sopimukseen Korpi kirjoitti viime toukokuussa. Samalla alkoi valmistautuminen kuvauksiin.

–Heinäkuussa harjoittelimme viikon Coloradossa, myös Tapparan jäillä Tampereella elokuvaa varten treenannut Korpi kertoo.

SNAP/Zumawire
Sonja Henie oli aikansa supertähti, joka loisti niin kilpailuissa kuin valkokankaalla. Kuva on My Lucky Star -elokuvasta.

Sonja Henie oli aikansa supertähti, joka loisti niin kilpailuissa kuin valkokankaalla. Kuva on My Lucky Star -elokuvasta.

Tamperelaiset urheilunimet ovat olleet viime aikoina kysyttyjä kansainvälisiin elokuvaprojekteihin.

Veli Paloheimo oli vuosi sitten mukana elokuvan Borg/McEnroe kuvauksissa. Piakkoin ensi-iltansa saava tenniselokuva vie katsojan keskelle yhtä urheiluhistorian kovimmista taistelupareista. Keskiössä on vuosi 1980 ja tuona kesänä Wimbledonissa nähty finaali.

Paloheimon tehtävänä oli toimia kuvauksissa erityisesti Shia LaBeoufin opastajana, joka näyttelee elokuvassa John McEnroeta.

Lue lisää: Suomen tennislegenda kesytti Hollywoodin kohutähden uutuusleffan kuvauksissa: ”Kollega toivotti onnea”

Borg/McEnroe saa ensi-iltansa nyt syyskuussa. Queen of Icen ensi-ilta koittaa joulukuussa 2018.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kuka muistaa kuka esitti Natalie Portmanin tanssiosuudet Black Swan elokuvassa? En minä ainakaan, siksi kyse ei ole ihan elokuvaroolista vaan stunttina toimimisesta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio