Televisio

Kauneutta rakastavan kuninkaan homous ei yllätä tämän päivän katsojaa – 1800-luvulla se oli traagista

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Stefan Falke
Kauneutta rakastavan kuninkaan homous ei yllätä tämän päivän katsojaa – 1800-luvulla se oli traagista

Sabin Tambrea tulkitsee vain 18-vuotiaana valtaan noussutta Baijerin kuningas Ludvigia elokuvassa Ludvig II.

Pekka Eronen

Ludvig II

★★★

Sodat velloivat 1800-luvun Euroopassa, mutta ainakin yksi kruununpää rakasti rauhaa, satumaisia linnoja ja Richard Wagnerin musiikkia. Peter Sehrin elokuvassa muistellaan Ludvigia, josta vuonna 1864 tuli Baijerin kuningas vain 18-vuotiaana. Sabin Tambrea tulkitsee tyylitietoista ja jotenkin siroa hallitsijaa, jonka homouden ei pitäisi tämän päivän katsojaa yllättää. Noina armottomina aikoina se oli traagista. Ensiesitys. (Saksa 2012)

Yle Teema & Fem perjantaina klo 21.00

The Factory

★★

John Cusack aloitti uransa lapsinäyttelijänä, joten kokemusta on. Siltä pohjalta kelpasi jatkaa keskivertoa henkevämpien jännäreiden ja ihmissuhdetarinoiden luottotähdeksi. Hänen poliisihahmostaan Morgan O’Neillin kliseinen sarjamurhajännäri saa sentään hieman henkeä ja virtaa. Psykopaatin pitkä ja katkera jahti uhkaa muuttua henkilökohtaiseksi, kun etsivä Mike Fletcherin oma teinitytär (Mae Whitman) katoaa. Ensiesitys. (USA 2012)

Hero perjantaina klo 21.00

Killing Them Softly

★★★★

Illan tyly linja lujittuu Andrew Dominikin rikosjännärissä. Kuvaavaa on, että Brad Pittin esittämä palkkamurhaaja on ”pehmeän” tyylinsä vuoksi elokuvan hahmoista inhimillisimpiä. Ala käy rumemmaksi, kun tämä lähetetään etsimään kahta nilkkiä, jotka putsasivat gangsterin uhkapeliluolan. Syvän pettymyksen tuntoja finanssikriisin ajan Amerikasta välittävät myös James Gandolfini, Richard Jenkins ja Sam Shepard. (USA 2012)

Nelonen perjantaina klo 23.25


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio