Televisio

Kaksi elokuvaa lapsille: Rileyn mielessä käy myllerrys ja Matilda löytää kannustajan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pixar/Nelonen
Kaksi elokuvaa lapsille: Rileyn mielessä käy myllerrys ja Matilda löytää kannustajan

Viha, Inho, Ilo, Pelko ja Suru ovat saaneet hahmot Inside Out -animaatioelokuvassa. Ne kaikki pyörivät 11-vuotiaan Rileyn mielessä.

Pekka Eronen

Inside Out – mielen…sopukoissa

★★★★ Disney-Pixarin animaatioelokuvissa ei rimakauhua tunneta, vaan luovuus kukkii. Tarinankerronnan ilo kohtaa syvälliset teemat seikkailukomediassa, jossa Ilo, Pelko, Suru ja muut 11-vuotiaan Rileyn tunteet saavat kukin oman hahmonsa. Kun perhe muuttaa San Franciscoon, käy porukka tytön mielessä niin monipuolista myllerrystä, että sitä seuraa hellittämättä isompikin katsoja. (USA 2015)

Nelonen sunnuntai 15.4. klo 13.00

Matilda ja lasten kapina

★★★ Iltapäivää voi myös jatkaa värikkään lastenelokuvan merkeissä. Danny DeVito sovitti Roald Dahlin mainiosta lastenkirjasta satukomedian, jossa kolean kodin tyttö löytää kannustavan opettajan, kirjojen maailman ja omat, ihmeelliset voimavaransa. Fantasia ja musta huumori eivät löydä yhtä herkullista tasapainoa kuin Dahlin tarinoissa, mutta Mara Wilson on niin mainio Matilda, että kävisi vaikka Harry Potterin isosiskosta. (USA 1996)

TV5 sunnuntai 15.4. klo 14.00

Yarden

★★★ Ruotsissa ihastellaan mieluusti oman kansankodin edistystä ja tasa-arvoa. Måns Månsson näyttää elokuvassaan luokkayhteiskunnan jyrkät portaat. Eikä päähenkilö ainoastaan laskeudu niitä, vaan rysäyttää suoraan läpi. Anders Mossling esittää pahasti velkaantunutta kirjailijaa, joka joutuu palaamaan nuoruutensa raskaisiin duuneihin Malmön satamaan. Tragikomedia pohjautuu Kristian Lundbergin romaaniin. Ensiesitys. (Ruotsi 2016)

Yle Teema & Fem sunnuntai 15.4. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio