Elina PajunenLännen Media

Elämä käännekohdassa

★★★★ Ilman isoäidin pontevia vastalauseita vanhemmat olisivat myyneet poikansa kiertävään sirkukseen. Lapsuudessa ainoana turvaa Johanille tarjonnut isoäiti kuoli kuitenkin pian tapauksen jälkeen. Miten Johan Neumann selvisi lapsuudestaan?

Ruotsalaisessa Elämä käännekohdassa -ohjelmassa toimittaja Anja Kontor haastattelee kovia kokeneita ihmisiä, jotka kuvaavat elämänsä tummia vesiä, käännekohtia ja voimanlähteitä.

Tällaisten selviytymistarinoiden imu on vahva ja tunnelma tiivis riippumatta siitä, onko kertoja kuulijoille ennestään tuttu vai ei.

Yle Teema & Fem näyttää ohjelmasta nyt neljännen tuotantokauden, jonka ensimmäisessä jaksossa ruotsalaisille 1990-luvun särkylääkemainoksista tutuksi tullut Johan Neumann kertoo elämästään.

Itävaltalaisessa kylässä lapsuutensa viettäneen Johanin vanhemmat häpesivät hormonihäiriön vuoksi lyhytkasvuiseksi jäänyttä poikaansa. Välillä äiti piilotti Johanin tuntikausiksi pyykkikoriin, kun kylään saapui hienoja vieraita. Lohtua ja läheisyyttä Johan haki haisevasta koirankopista suuren koiran kyljestä. Opiskeluaikansa Johan asui bordellissa, kun majapaikkaa ei muualtakaan järjestynyt.

Käänteiden jälkeen Johan Neumann päätyi teatteriin Tukholmaan, jossa elämä entiseen oli kuin yöllä ja päivällä. Hän löysi teatterimaailmasta itselleen äitihahmon ja pääsi hormonihoitoihin. Elämä näytti välillä myös valoisia puoliaan.

Kontorin haastattelussa Neumann kertoo, mitä on olla heikko ja kuitenkin myös vahva.

Kaikesta huolimatta lapsi rakastaa vanhempiaan. Neumannin rakkaudentunnustuksista ei hevin selviä ilman nenäliinaa. Kaipuu sovintoon voittaa lopulta, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Yle Teema & Fem maanantai 16.64. klo 18.30


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio