Televisio

Jari Aarniosta kertovan sarjan ensimmäinen jakso koukuttaa heti – kriitikko antaa sarjalle täydet viisi tähteä

Nelonen
Jari Aarniosta kertovan sarjan ensimmäinen jakso koukuttaa heti – kriitikko antaa sarjalle täydet viisi tähteä

Tositapahtumiin perustuvassa Keisari Aarniossa Jari Aarnion roolissa on Kari Hietalahti.

Riikka Happonen

Keisari Aarnio

★★★★★ Nelonen esittää tänään televisiossa ensimmäisen jakson kevään kiinnostavimmasta kotimaisesta sarjauutuudesta.

Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva draama huumepoliisin johtajan huumerikosepäilystä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä.

Lue lisää: "Aarnio on ihan katujätkä Helsingistä" – Kari Hietalahti eläytyy uutuussarjassa poliisijohtajaksi

Jaksossa seurataan, kuinka nuori Helsingin Sanomien oikeustoimittaja Minna Passi (Pilvi Hämäläinen) ja kokenut Nelosen uutisten toimittaja Susanna Reinboth (Kirsi Ylijoki) kohtaavat toisensa toimitusten yhdistyessä.

Kumpikin on törmännyt Helsingin huumepoliisia koskeviin epämääräisiin huhuihin sekä kokenut huumepoliisin johtajan Jari Aarnion (Kari Hietalahti) välttelevän toimittajia. Heitä yhdistää halu tutkia intuitioitaan. Yhdessä heidän lähteensä voisivat riittää kunnon juttuun.

Kuohuttava rikosvyyhti

Ensimmäisen jakson ja trailerin perusteella luvassa on koukuttava ja huolella tehty sarja, joka kertoo vetävän tarinan viime vuosien kuohuttavimmasta rikosvyyhdistä. Ensimmäisessä jaksossa ei vielä päästä itse asiaan, sillä varsinaisen tapahtumaketjun käynnistää jakson lopussa tavattu prostituoitu Saara (Leena Pöysti).

Sarjaa seuratessa kannattaa muistaa, että Nelonen kuuluu Sanoma-konserniin, jossa sarjassa kuvatut sankaritoimittajat työskentelevät ja joiden tekemään kirjaan sarja pohjautuu.

On silti hyvä ratkaisu kertoa tarinaa heidän selvitystyönsä kautta, eikä menemällä Jari Aarnion pään sisälle spekuloimaan tämän ajatuksilla. Käräjäoikeuden tuomitsema Aarnio kiistää teot, hovioikeuskäsittely on yhä kesken.

Tatiana Elfin, Terhi Arolan, Heikki Veijolan ja Petja Peltomaan käsikirjoittaman 10-osaisen sarjan loput jaksot ovat katsottavissa kevään aikana maksullisessa Ruutu+-palvelussa. Toivottavasti ne nähdään piakkoin myös ilmaiskanavalla.

Nelonen lauantai 14.4. klo 21.00


Kommentit (8)

  • Anniina

    Ihan en sitä ”arvostelua” tästä löytänyt. Esim Leppilampi vetää vakuuttavasti kun taas Hämäläinen ei pääse ihan samalle tasolle muiden kanssa..

  • JMan

    Ei ole vastannut etukäteishehkutuksen mukaisia odotuksia eikä todellakaan ole koukuttanut toistaiseksi. Jotain olennaista Silta-sarjan tyylistä elementtiä suorastaan huutaa. Pilvi Hämäläisen olemattomat näyttelijäntaidot tekevät katsomisesta paikoin todella raskasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio