Elina LaurilaAamulehti

Uuden muumianimaatiosarjan ääninäyttelijöiksi on kiinnitetty isoja tähtiä. Muun muassa Kate Winsletiä, Rosamund Pikea, Taron Egertonia ja Matt Berryä kuullaan Moominvalley-animaation (suomeksi Muumilaakso) englanninkielisessä versiossa.

Egerton on Muumipeikko, Pike Muumimamma ja Berry Muumipappa. Kate Winsletillä on rouva Vilijonkan rooli.

–Olemme tekemässä perhedraamaa, joka ei häviä syvyydessä Janssonin alkuperäisteokselle. Tähän ei voisi löytää heitä lahjakkaampia tai sopivampia esittäjiä, sarjan suomalaisen tuotantoyhtiön Gutsy Animationsin taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja Marika Makaroff kertoo tiedotteessa.

Televisioon keväällä 2019

Animaatiota kehitetään yhteistyössä Ylen kanssa. Muumi-brändistä huolehtiva Moomin Characters Oy Ltd tukee sarjan tuotantoa.

Ylen on tarkoitus esittää uutta Muumilaakso-sarjaa suomen- ja ruotsinkielisenä keväällä 2019. Suomenkielisen version näyttelijävalinnat tehdään myöhemmin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio