Eränkävijät voitti parhaan televisio-ohjelman Venlan – Äijä-koira kävi noutamassa palkinnon

Maria Ylipää valittiin parhaaksi naisnäyttelijäksi ja Eero Ritala parhaaksi miesnäyttelijäksi.

Matti Matikainen
Eränkävijät voitti parhaan televisio-ohjelman Venlan – Äijä-koira kävi noutamassa palkinnon

Äijä koira kävi noutamassa parhaan televisio-ohjelman Venla-palkinnon.

Ilona VihonenHelsinki

Kultainen Venla -gaala oli tänä vuonna Myrskyn jälkeen -tv-sarjan juhlaa. Se vei parhaan draamasarjan Venlan, minkä lisäksi sarjan käsikirjoittajat Kaarina Hazard ja Leea Klemola palkittiin vuoden parhaina. Klemola haki lavalta myös parhaan ohjaajan palkinnon.

–  Kiitämme toinen toisiamme, koska tämä on ollut helvetin pitkä matka, jonka olemme kahdestaan tehneet, Hazard sanoi Klemolalle lavalla.

Yleisöäänestyksessä Sampo Kaulanen palkittiin parhaana esiintyjänä. Kaulanen tunnetaan Jounin kaupan kauppiaana ja tv-sarjasta Lapin Sampo ja kauppiaan rouva.

Parhaaksi tv-ohjelmaksi yleisö äänesti Eränkävijät.

Parhaana miesnäyttelijänä palkittiin Eero Ritala roolistaan Onnela-sarjassa. Ritala nosti kiitospuheessaan esiin seksuaalista häirintää vastustavan #metoo-kampanjan.

–  Seksuaalinen häirintä on ollut ja on edelleen alallamme vakava ongelma. Meidän miesten tulee lopettaa hyssyttely ja hyväksyä, että sitä on, mennä eteenpäin ja tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että me puutumme aina, kun näemme sen, Ritala sanoi.

Ritala sai puheellaan kiitokset Maria Ylipäältä, joka palkittiin parhaana naisnäyttelijänä Aallonmurtaja-sarjasta.

Ajankohtais- ja asiaohjelmasarja -kategorian voittanut Docventures palkittiin Venlalla jo neljännen kerran. Ohjelman juontaja Riku Rantala puhui yleisölle rajoja vastaan.

–  Tässä murroksen maailmassa rajat on tulleet entistä ajankohtaisemmiksi, niistä haetaan turvaa. Samalla niistä haetaan keinoja sulkea muita ulkopuolelle. Se on väärin. Rajoja pitää rikkoa, jos haluaa luoda jotain aidosti uutta, Rantala sanoi.

Gaalassa jaettiin myös kaksi elämäntyöpalkintoa, jotka menivät Napakympin juontajana tunnetulle Kari Salmelaiselle ja teatterineuvos Eila Roineelle.

–  Kiitän arvoisaa televisioakatemiaa tästä kunniasta, mutta myöskin onnittelen hyvästä muistista, että löysivätkin minut. Minähän olen tehnyt tv-työtä jo silloin, kun kaukosäädintä ei ollut keksitty. Silloin katsottiin ohjelmat kiltisti loppuun, Roine vitsaili.

Eränkävijät-ohjelman tuottaja Teemu Hostikka (vas.) sekä esiintyvät Aki Huhtanen ja tämän Äijä-koira, joka oli illan yksi odotetuimmista vieraista.

Eränkävijät-ohjelman tuottaja Teemu Hostikka (vas.) sekä esiintyvät Aki Huhtanen ja tämän Äijä-koira, joka oli illan yksi odotetuimmista vieraista.

Matti Matikainen
Parhaana naisnäyttelijänä palkittiin Maria Ylipää, miesnäyttelijänä Eero Ritala.

Parhaana naisnäyttelijänä palkittiin Maria Ylipää, miesnäyttelijänä Eero Ritala.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

 • Missäs Äijä tallustaa, jo rapsutukset saa..

  Äijä-koira, kairoja kiertää
  lunastaapi, pystin!
  Äijän mieltä ei voi hiertää
  voittaa koko lystin!
  On suomenlapinkoira nyt
  kotona, Kilpisjärvellä.?
  Kait Akin kanssa pilkkinyt
  ei järveä, vois tärvellä
  Ja käydään Pudasjärvellä
  siel on kuuma piippu!
  Ei sielläkään vois tärvellä
  saalis, puussa riippu

 • Nimetön

  hyvä Äijä, olet paras. lisää toivoo Lapinkävijä ja lapinkoiran omistaja

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio