Televisio

Absurdien tarinoiden kirjailija eli väärää aikaa Leningradissa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme keskiviikon kiinnostavinta tv-elokuvaa

Alexey Kostromin/Yle Kuvapalvelu
Absurdien tarinoiden kirjailija eli väärää aikaa Leningradissa

Harms on elämäkerrallinen draama absurdien tarinoiden kirjoittajasta Daniil Juvatshovista, joka tunnetaan nimellä Daniil Harms.

Pekka Eronen

Harms

★★★ Ivan Bolotnikovin elokuvassa muistellaan Daniil Juvatshovia, joka kirjoitti nimimerkillä Daniil Harms lyhyitä, absurdeja tarinoita 1930-luvun Leningradissa. Elettiin Stalinin terrorin aikaa, joten en taida paljasta liikaa, vaikka vihjaan, ettei vapaamielinen kirjailija tuuletellut kansakunnan kaapin päällä. Wojchiech Urbanskin tulkitsema, dandymainen Harms tuo mieleen Aki Kaurismäen elokuvien sivulliset. Ensiesitys. (Venäjä 2017)

Yle Teema & Fem keskiviikko 14.2. klo 21.30

Sin City: A Dame to Kill For

★★★ Onnelaksi ei voi ylistää sitäkään kaupunkia, jossa Robert Rodriguezin ja Frank Millerin elokuvan lommoiset rikolliset, liukkaat pelurit, korruptoituneet poliitikot ja kohtalokkaat kaunottaret pyörivät. Ensimmäinen Sin City -elokuva sai jatkoa uusista lyhyistä tarinoista. Millerin sarjakuvien mustavalkoisiin, nihilistisiin tuokioihin uivat mm. Josh Brolin, Eva Green, Mickey Rourke, Jessica Alba ja Joseph Gordon-Levitt. (USA 2014)

Sub keskiviikko 14.2. klo 21.00

Love Punch

★★★ Jos tarjolla olisi filmausmatka Pariisiin ja Cannesiin, lähtisin mukaan vaikka tippasuojamainokseen. En siis yhtään ihmettele, että Emma Thompsonin, Pierce Brosnanin, Timothy Spallin ja Celia Imrien kokenut ja arvostettu nelikko suostui tähän hattaraakin höpsömpään ryöstökomediaan. Lomailuhenkinen, keski-ikäinen tähtinelikko aikoo maksaa potut pottuina ketkulle ranskalaiselle bisnesmiehelle. Ensiesitys. (Britannia 2013)

Hero keskiviikko 14.2. klo 21.00


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio