Kokonaisarvosana 2,8: Yrittäjiltä sataa edelleen kritiikkiä hallitukselle – lupaavat samalla 21 000 uutta työpaikkaa ensi vuonna

Yrittäjien arviot hallituksesta ilmenevät EK:n yrittäjäpaneelista, jonka materiaalin Lännen Media sai käyttöönsä.

Mauri Ratilainen
Kokonaisarvosana 2,8: Yrittäjiltä sataa edelleen kritiikkiä hallitukselle – lupaavat samalla 21 000 uutta työpaikkaa ensi vuonna

Hallitus saa kritiikkiä yrittäjiltä. Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.), pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) Kesärannan pihalla.

Kirsi TurkkiHelsinki

Yrittäjät ovat edelleen varsin kriittisiä Juha Sipilän (kesk.) hallitukselle. Hallitus saa yrittäjiltä kokonaisarvosanan 2,8 asteikolla yhdestä viiteen. Arvosanassa on vain hienoinen 0,4 pisteen nousu vuoden takaiseen verrattuna.

Johtava asiantuntija Jari Huovinen EK:sta sanoo, että yrittäjien arvioiden kohenemiseen vaikuttaa Suomessa virinnyt talouskasvu. Kasvuluvut nähdään osin hallituksen ansioksi.

Yrittäjien kriittisyys johtuu siitä, että yrityksissä toivotaan hallitukselta helpotuksia omistajan vaihdoksiin ja työlainsäädännön keventämistä. Pk-kenttä odottaa myös laajasti edistymistä paikallisessa sopimisessa.

Pk-yrittäjät aikovat palkata reilusti lisää uusia työntekijöitä ensi vuoden aikana. Mikäli kaikki yritysten aikomukset toteutuvat, uusia työpaikkoja syntyy 21 000.

Eniten työpaikkoja syntyy yli 10 henkeä työllistäviin yrityksiin, vähiten alle 10 hengen mikroyrityksiin. Hieman enemmän työpaikkoja tulee teollisuuteen kuin palvelualoille.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    ”Johtava asiantuntija Jari Huovinen EK:sta sanoo, että yrittäjien arvioiden kohenemiseen vaikuttaa Suomessa virinnyt talouskasvu. Kasvuluvut nähdään osin hallituksen ansioksi.”

    Nyt selvisi tämäkin asia, maailmalla hiukan virinnyt talouskasvu onkin Siplän hallituksen ansiota, tämä jengi ei olekkaan turhaan vaatimatonta.

  • Erkki Tamminen, Valkeakoski

    Arvosana 2,8 on kyllä yläkanttiin jopa yrittäjiltä. Ei tämä hallitus ole saanut juuri mitään positiivista aikaiseksi. Ei ainakaan mitään mainittavaa. Vaikka Juha Sipilä(Kes) niin suurella kohulla ja suurilla puheillaan tuli valituksi suomen pääministeriksi. Hänet ja tämä hallitus muistetaan varmaan lähinnä vain jatkuvasta vatuloinnista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio