Yrittäjä kertoo, kuinka 50 000 euron sormus löydettiin kahvilasta Tampereella – Potkaisiko joku asiakas arvoesineen vahingossa piilopaikkaan?

Kadonneen sormuksen omistaja soitti kahvilayrittäjälle kiittääkseen löytäjiä, jotka eivät uskaltaneet itse kuljettaa arvoesinettä poliisille. Kahvila ei halua palkkiota.

Janne Ruotsalainen
Yrittäjä kertoo, kuinka 50 000 euron sormus löydettiin kahvilasta Tampereella – Potkaisiko joku asiakas arvoesineen vahingossa piilopaikkaan?

Stockmannin Robert's Coffee-kahvilan myyntitiskin alta löytyi kallis sormus. Kahvilayrittäjä Toni Immonen näyttää, miten sokkelilevy irrotetaan.

Mika JyräväAamulehti

Robert's Coffeen yrittäjä Toni Immonen sai viikko sitten maanantaina aamulla kännykkäänsä kuvan Tampereen Stockmannin liikkeen kahvilapäälliköltä. Kuvassa oli viikonloppuna kahvilan tehosiivouksessa henkilökunnan jäätelövitriinin alta löytämä timanttisormus.

–Muistin, että arvokkaan sormuksen katoamisesta oli ollut kirjoituksia. Ilmoitimme Stockmannille, ja siellä oltiin sitä mieltä, että kyseessä voisi olla sama sormus. Sen jälkeen olimme poliisiin yhteydessä.

Poliisit tulivat hakemaan sormuksen kahvilasta.

–Emme itse siinä vaiheessa rohjenneetkaan sitä kuljettaa, kun tiesimme, että se on aika arvokas, Immonen kertoo.

Toni Immonen
Toni Immonen sai tämän kuvan kahvilasta löytyneestä sormuksesta kännykkäänsä viikko sitten.

Toni Immonen sai tämän kuvan kahvilasta löytyneestä sormuksesta kännykkäänsä viikko sitten.

Puoli vuotta irrallaan olevan levyn takana

Kyse oli viime lokakuussa Hulluilla päivillä kadonneesta 50 000 euron arvoisesta sormuksesta. Sormuksen katoamisen aikaan poliisi kertoi, että omistajan päiväkoti-ikäinen lapsi oli ottanut pienessä pussissa olleen sormuksen olkalaukusta ja ilmeisesti pudottanut sen tavaratalon lattialle.

Sormus ehti olla pussissaan kahvilan vitriinin alla puolisen vuotta.

–Tuossa jäätelövitriinin edessä on sokkeli, joka poistetaan satunnaisesti. Sokkeli oli otettu viikonloppuna pois ja tutkittu, mitä siellä alla on, Immonen kertoo.

Yrittäjä arvelee, että irrallinen sokkelilevy on voinut olla sormuksen katoamisaikaan huonosti paikallaan.

–Katoaminen tapahtui ilmeisesti Hulluilla päivillä, eli täällä on ollut hirveästi ihmisiä. Joku on todennäköisesti potkaissut sormuksen vitriinin alle.

Sormusta etsittiin puoli vuotta sitten laajasti koko Stockmannin alueelta tuloksetta.

Janne Ruotsalainen
Irroitettava sokkelilevy on voinut olla sormuksen kadotessa kaapin etureunassa, jolloin sivuun on jäänyt aukko.

Irroitettava sokkelilevy on voinut olla sormuksen kadotessa kaapin etureunassa, jolloin sivuun on jäänyt aukko.

Löydöstä ei haluta palkkiota

Sisä-Suomen poliisi kertoi maanantaina, että sormus oli luovutettu sen omistajalle. Immonen kertoo, että hän oli omistajaan iltapäivällä yhteydessä henkilökohtaisesti.

–Sormuksen omistaja soitti minulle hetki sitten ja kiitti paljon. Hän on erittäin onnellinen asiasta.

Immosen mukaan henkilökunnan tehtävä on palauttaa tavarat asiakkaille, jos heiltä jää jotain kahvilaan. Kahvilan löytötavarat palautetaan yleensä Stockmannin löytötavarapisteeseen. Tässä tilanteessa, kun oli epäily arvokkaammasta tavarasta, yhteyttä otettiin suoraan poliisiin.

–Emme halua palkkiota. Omistaja on ilmeisesti poliisilta kysynyt, että haluaisi jotain kivaa henkilökunnalle antaa, mutta toistaiseksi emme ole halunneet vastaanottaa mitään. Oli ilo löytää tällainen sormus ja palauttaa se oikealle omistajalle.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • SoS

    Onnellisempaa on antaa kuin saada. Palkkion ei tarvi olla materiaa.

  • Asiakas

    Hei kahvilayrittäjä, ilman muuta rehellinen löytäjä ansaitsee palkkion!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio