Ylöjärven lukion yrittäjyyskasvatus sai virallisen tunnustuksen – painotettu opetus alkaa ensi lukuvuonna

Toinen lupa meni Kansainvälisen liiketoiminnan lukioon Helsingin Lauttasaareen. Erityinen koulutustehtävä 75:lle ja kehittämistehtävä 11 lukiolle.

Annina Mannila
Ylöjärven lukion yrittäjyyskasvatus sai virallisen tunnustuksen – painotettu opetus alkaa ensi lukuvuonna

Vuonna 2012 Vaasantien varteen valmistunut koulutuskeskus Valo yhdistää lukion, ammattiopiston, aikuiskoulutuksen sekä yrittäjyysopinnot saman katon alle.

Jorma HuovinenAamulehti

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt lukioiden erityisen koulutustehtävän luvista ja niihin sisältyvistä valtakunnallisista kehittämistehtävistä. Päätökset koskevat elokuussa 2018 alkavaa koulutusta.

Erityinen koulutustehtävä myönnettiin 75 lukiolle ja valtakunnallinen kehittämistehtävä 11 lukiolle. Päätökset tehtiin Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioinnin ja opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän esityksen pohjalta.

Ylöjärven lukio sai yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävän. Yrittäjyyspainotuksen luvan sai vain kaksi lukiota; toinen lupa meni Kansainvälisen liiketoiminnan lukioon Helsingin Lauttasaareen.

Yrittäjyyskasvatusta jo pitkään

–Erityistehtävän myöntäminen on tunnustus pitkäjänteiselle yrittäjyyskasvatukselle lukiossamme. Olemme verkostoituneet laajalle ja meillä on vahva näkemys siitä, millainen oppimistyyli ja sisältö sopivat lukion yrittäjyyskasvatukseen. Valtakunnallinen tunnustus antaa uutta painoarvoa myös markkinointiin, iloitsee Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro.

Tuomennoron mukaan tavoitteena on antaa nuorille eväitä muuttuvassa yhteiskunnassa löytää omia vahvuuksiaan ja sisäisen yrittäjyyden merkitys sekä luoda konkreettinen kokemus yrittäjyydestä.

Y-linja toiminut lukiossa 12 vuotta

Ylöjärven lukio on toteuttanut yrittäjyyskasvatusta jo 12 vuotta Y-linjan kautta. Y-linja tarjoaa yleisiä lukio-opintoja syvempiä tietoja yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta sekä yrityselämästä.

Lukion erityinen koulutustehtävä tarkoittaa opetusta, jossa olennaisessa määrin painotetaan yhtä tai useampaa oppiainetta tai opintokokonaisuutta ja voidaan poiketa lukiokoulutusta koskevista säännöksistä ja määräyksistä.

Erityisen koulutustehtävän myöntäminen edellyttää tarvetta haetun koulutuksen järjestämiseen sekä osaamisen syventämiseen ja opiskelumahdollisuuksien monipuolistamiseen. Lisäksi edellytetään, että hakijalla on ammatilliset ja taloudelliset edellytykset järjestää erityisen koulutustehtävän mukaista koulutusta.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Viestinnän linjalle ei tietääkseni ollut oikein edes imua (viimeksi ymmärtääkseni vain 6 hakijaa). Grahn Laasonen voi mainita perusteluiksi mitä haluaa, mutta haussa oli kyllä kriteeritkin olemassa ja viestinnän linja vaan ei täyttänyt niitä.

  • Nimetön

    Lähikunnissa ollaan lukiokoulutuksen johtamisessa ja opetuksen laadussa nykyajan vaatimusten tasalla. Siksi niihin menee oppilaat ja erityistehtävät. MInisteri on ihan ajan tasalla. Jäikö Tampereen toisen asteen koulutus 1900-luvulle ?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio