Ylivieskassa keskiyöllä harhaillut pikkutyttö oli lähtenyt nukkumaan ampumaradalta – "Toisilla on erilainen elämäntyyli"

Poliisi: "Toisilla on erilainen elämäntyyli, ja sehän ei ole mikään rikos".

maps4news
Ylivieskassa keskiyöllä harhaillut pikkutyttö oli lähtenyt nukkumaan ampumaradalta – "Toisilla on erilainen elämäntyyli"
STT

Poliisi avaa Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla yksin pakkasessa harhailleen kolmevuotiaan tapausta. Nuoret löysivät lapsen kävelemästä puolenyön aikaan Huhmarin alueelta keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Isä oli mennyt kahden lapsensa kanssa ampumaradalle iltakymmeneltä. Kolmevuotiasta tyttöä alkoi väsyttää, joten hän meni nukkumaan autoon, kertoo rikosylikomisario Ilkka Piispanen.

Lapsi oli kuitenkin jostain syystä lähtenyt kävelemään tietä pitkin. Hänen päällään oli ulkovaatteet, muttei hanskoja. Kun isä palasi autolle, hän huomasi lapsen kadonneen, mutta auto jäi kiinni lumeen saman tien, poliisi kertoo.

Nuoriso löysi ja ilmoitti hätäkeskukseen

Nuorisoporukka löysi lapsen vajaan kahden kilometrin päästä ja ilmoitti hätäkeskukseen. Vasta noin puolitoista tuntia lapsen löytymisestä poliisi tapasi isän toisen pienen lapsen kanssa Huhmarkallion ampumaradan vierestä. Auto oli kiinni syvässä lumihangessa.

Pakkasta oli noin kahdeksan astetta. Piispasen mukaan tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta.

–Poliisipartio puhutti isän paikalla, ja hänellä oli johdonmukainen kertomus. Ei ole mitään syytä epäillä rikosta.

Poliisi teki tapauksesta kuitenkin lastensuojeluilmoituksen. Isä oli poliisin mukaan selvin päin.

Tapaus on herättänyt ihmisissä runsaasti kysymyksiä, mutta Piispasella ei ole tietoja esimerkiksi siitä, kuinka kauan lapsi ehti olla ulkona ja miksi ampumaradalla oltiin niin myöhään.

–Kyllähän tuo vähän myöhäinen aika on. Toisilla on erilainen elämäntyyli, ja sehän ei ole mikään rikos.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • äiti

    Kaikilla saa olla harrastuksia, kukaan ei ole sitä kieltänyt ja elämäntyylikin voi olla hieman erilainen. Ja vuorotyössäkin voi käydä. Mutta. Lapsen etu tulee asettaa edelle, siihen lapsella on oikeus. Isä saa ampua öisin jos huvittaa, mutta lasten kuuluu olla nukkumassa ja aikuisen valvonnassa. Tätä isän toimintaa ei voi millään perusteella puolustella.

  • Huhhuh

    Onhan tää erittäin huolestuttava tapaus ja siinä on mennyt tosi monia asia pieleen. Mutta mistä poliisitutkinta kuuluisi tehdä? Lastensuojelun asia tämä ehdottomasti on.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio