Politiikka

Kokonainen valtuustoryhmä liittyi Hjallis Harkimon liikkeeseen – neuvotteluja käydään eri puolilla Suomea

Kokoomuksesta eronneen kansanedustajan Harry "Hjallis" Harkimon perustama Liike Nyt laajenee maakuntiin, uutisoi Yle.

JENNI GÄSTGIVAR
Kokonainen valtuustoryhmä liittyi Hjallis Harkimon liikkeeseen – neuvotteluja käydään eri puolilla Suomea

Kokoomuksesta eronneen kansanedustajan Harry "Hjallis" Harkimon perustamaan kansanliikkeeseen on tunkua.

Marko-Oskari Lehtonen, Susanna Tikkanen, Jenni Zweygberg

Liike Nyt herättää kiinnostusta maakuntien valtuustoissa. Ensimmäisenä Harry Harkimon perustamaan kansanliikkeeseen liittyi sitoutumattomien Parempi Heinola -ryhmä, joka koostuu yhdeksästä valtuutetusta. Kyseessä on Heinolan kunnanvaltuuston kolmanneksi suurin ryhmä.

–Tämä on hyvä alku ja näyttö siitä, että me ollaan valtaamassa alaa Suomessa, Harkimo sanoo Ylelle.

Eduskunnasta tavoitettu Harkimo vahvistaa Iltalehdelle, että neuvotteluja kokonaisten valtuustoryhmien liittymisestä uuteen kansanliikkeeseen käydään parhaillaan eri puolilla Suomea. Neuvottelut Kärkölässä ja Jämsässä ovat jo käynnissä.

Uusi Jämsä -ryhmällä on kuusi jäsentä paikallisessa valtuustossa. Kärkölässä sitoutumattomien ryhmään kuuluu 14 valtuutettua ja se on valtuuston ylivoimaisesti suurin ryhmä.

–Myös yksittäiset valtuutetut eri puolueista ovat olleet halukkaita liittymään liikkeeseen, Harkimo sanoo Ylelle.

Uusi Jämsä -valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Laaksonen kertoo, että Uusi Jämsä lähtee 25. kesäkuuta koko valtuustoryhmän voimin Harkimon kutsumana eduskuntaan neuvottelemaan mahdollisesta liittymisestä Liike Nytiin. Laaksosen mukaan vielä ei ole päätetty millään muotoa liittymisestä, mutta kiinnostusta saattaisi hyvinkin olla.

–Kiinnostaisi, päästäisiinkö esimerkiksi Liike Nytin avulla maakuntavaaleihin tai eduskuntavaaleihin, Laaksonen sanoo.

Laaksonen kertoo myös, että Liike Nytillä on Uuden Jämsän kanssa paljon yhteisiä arvoja ja tavoitteita, kuten esimerkiksi kansalaisten aktivoiminen politiikkaan.

–Katsellaan kuitenkin rauhassa asiaa, ehkä sitten syksymmällä päätetään lopullisesti, kuinka toimitaan, Laaksonen toteaa.

Harkimo perusti Liike Nyt -hankkeensa huhtikuussa yhdessä SDP:n entisen puoluesihteerin ja kansanedustajana Mikael Jungnerin kanssa. Mukana ovat myös Alex Nieminen, Helene Auramo, Karoliina Kähönen, Sarian Antila ja Tuomas Enbuske.


Kommentit (1)

  • pik

    jospa nyt tulis vähän säpinää politiikkaan,tsemppiä harkimo

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio