Yksi Suomen tunnetuimmista ammattirikollisista löytyi kuolleena – Useita ihmisiä on nyt otettu kiinni

Vantaalta lauantaina kuolleena löytynyt mies on tuomittu palkkamurhasta vuonna 2005.

PASI LIESIMAA
Yksi Suomen tunnetuimmista ammattirikollisista löytyi kuolleena – Useita ihmisiä on nyt otettu kiinni

KRP tutkii Raimo Anderssonin kuolemaa.

Olli-Pekka PaajanenSTT, Helsinki

Keskusrikospoliisi on ottanut useita ihmisiä kiinni Vuosaaren palkkamurhasta tuomitun miehen henkirikostutkinnassa, kertoo KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala. Hän ei kerro, montako ihmistä tutkinnassa on kaikkiaan otettu kiinni, mutta osa kiinniotoista tehtiin maanantaina.

Poliisin mukaan mies löytyi kuolleena vantaalaisesta asunnosta lauantaina.

Keskusrikospoliisi otti tutkintavastuun viikonloppuna kuolleena löytyneen miehen henkirikostutkinnasta. STT:n, MTV:n ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan löydetty mies oli eräs Suomen tunnetuimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson, 61.

Haapala kertoi maanantaina, että ketään ei ole toistaiseksi vaadittu vangittavaksi.

–Vielä on turha ennakoida minkäänlaisia pakkokeinoja tuomioistuimen suuntaan, Haapala sanoi.

Vuosaaren palkkamurhasta tuomittiin neljä

Andersson tuomittiin vuonna 2005 kolmen muun miehen kanssa elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta. MTV:n mukaan Andersson oli nyt lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.

KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.

Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. STT ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa vahvistamaan tietoa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.


Kommentit (2)

  • proffa

    Liittyykö Aarnio, tai käskyläiset?

  • Nimetön

    Miten on mahdollista, että elinkautisvanki löytyy kuolleena yksityisasunnosta? Suomen käsittämätön ja löperö oikeuslaitos.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio