Tampere

Yksi kuva kertoo kaiken: Tampereen Keskustori on tuskin koskaan ollut näin täynnä, keskusta meni tukkoon

Eriika Ahopelto/Aamulehti
Yksi kuva kertoo kaiken: Tampereen Keskustori on tuskin koskaan ollut näin täynnä, keskusta meni tukkoon

Tampereen keskustassa on valtavasti väkeä juhlimassa Suomen satavuotisjuhlaa.

Heidi Pesonen, Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Tampereen keskustassa pidettävä itsenäisyyspäivän juhla veti paikalle valtavasti väkeä itsenäisyyspäivän illansuussa.

Poliisin arvion mukaan kello 17 paikalla oli 30 000 ihmistä ja lisää tuli koko ajan.

Juhlassa on nähty muun muassa Kalevankankaan hautausmaalta lähtenyt soihtukulkue, kuultu Tampereen työväenyhdistyksen soittokunnan esittämä Fuhrmannin Tampereen fanfaari sekä Sibeliuksen Isänmaalle. Esiintymässä olivat myös Isac Elliot, Petra Karjalainen ja Waltteri Torikka.

Torikan laulamana juhlassa kuultiin Hopeinen kuu, minkä aikana Frenckellin torilla kaikui suomen lisäksi italiaa.

–Saavu ei koskaan, tällaista iltaa, lauloi Torikka 100-vuotiaan Suomen juhlassa.

Juhlakansa kajautti kolminkertaisen eläköön-huudon itsenäiselle Suomelle ja lauloi yhdessä Maamme-laulun.

Juhlan huipensi virastotalon katolta ammuttu, pääasiassa sinisen, valkean ja kullan väreissä hehkunut poikkeuksellisen kaunis ilotulitus, joka oli rytmitetty Finlandian tahtiin.

Monet vapauttivat tässä kohdin Suomi 100 -ilmapallonsa taivaalle.

Ilotulituksen jälkeen kuultiin Sibeliuksen Finlandia Mieskuoro Laulajien esittämänä.

Katso videolta, kun torilla laulettiin yhdessä Maamme-laulu.

 
Minna Ala-Heikkilä / Aamulehti
Frenckellin aukio ja koko Keskustorin ympäristö ovat täynnä ihmisiä.

Frenckellin aukio ja koko Keskustorin ympäristö ovat täynnä ihmisiä.

"Kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa"

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly totesi meneillään olleen harvinaisen juhlapäivän, joka osuu kohdalle vain kerran sukupolvessa. Hän kiitti sadan vuoden takaisia suomalaisia, joilla oli rohkeutta katsoa kauas ja lähteä rakentamaan Suomea, joka on tasa-arvoinen, oikeudenmukainen ja jolla on kyky tehdä koko yhteiskuntaa hyödyttäviä kompromisseja.

–Onneksi päätöksentekijöillä oli kykyä hahmottaa syyt syrjäytymisen ja köyhyyden takana. Näin syntyi mahdollisuus koulutukseen riippumatta perhetaustasta tai varallisuudesta. Suomen tarina on menestystarina niin, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa, pormestari päätti.

Katso Finlandian tahtiin soinut upea ilotulitus Tampereen torilla:

 

Liikenne ruuhkautui juhlakansan saapuessa paikalle, ja bussit joutuivat jättämään ihmisiä pysäkeille, koska ne olivat niin ääriään myöten täynnä.

Myös keskustan parkkipaikat olivat täynnä. Parkkitaloissa on tarjottu ilmaista parkkiaikaa.

Minna Ala-Heikkilä / Aamulehti
Komea esiintyjäkaarti ja upea ilotulitus olivat saaneet ihmiset liikkeelle ja suuntaan Tampereen keskustaan juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä.

Komea esiintyjäkaarti ja upea ilotulitus olivat saaneet ihmiset liikkeelle ja suuntaan Tampereen keskustaan juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä.


Lue myös nämä


Kommentit (61)

  • x-tamperelainen

    Tampereella korostuu itsekkyys ja sen mukaan valittaminen pienistäkin asioista. Josko voisitte löytää positiivisia asioita kaupungistanne, ei siellä asiat niin huonosti ole, kuin ilmiannatte!

  • Osataan me

    Purjo vinkkasi, että ”jos on isoja yleisötapahtumia niin ei lähdetä omalla autolla. Ja kun lähdetään niin tehdään se hyvissä ajoin ja julkisilla tai sitten on valmis kävelemään tarpeeksi pitkän matkaa autoltaan. Esim. Helsingissä ne, jotka autolla jostain syystä tapahtumaan tulevat niin ovat valmiita kävelemään melko kaukaakin juhlapaikalle. Ei sitä autoa tarvitse oven eteen saada”.
    Tiedoksi Helsinkiläisille ja isommissa metropoleissa asuville, että emme ole tyhmiä tai laiskoja ajaessamme autolla kaupunkiin ja parkkitaloihin. Uskon, että todella suurin osa ihmisistä oli yleisillä liikenteessä keskiviikkona. Autoa käyttivät ehkä juurikin kauempaa tulevat, joilla ei ole yhteyksiä tai mahdollisuuksia tulla muulla kuin omalla autolla.
    Lapsiperheellisten on helpompaa ja turvallisempaa kulkea omalla autolla kuin survoutua lapsikatraan kanssa täpötäysiin busseihin. Itse kyyditsin iltatapahtumaan vanhuksia. Sen lisäksi puolustelen oman autoni käyttöä sillä, että satumme asumaan maalla 37 kilometrin päässä Tampereen keskustasta, joten uskon, että autolla massatapahtumiin ajelevat juurikin ne, jotka eivät yhteyksien tai muiden syiden nojalla pääse muutoin liikkeelle. On totta, että ruuhkaliikenteessä tunteet kuumenevat ennenmmin tai myöhemmin niin tamperelaisella kuin helsinkiläiselläkin. Muistetaan kohteliaisuus ja käytöstavat ruuhkassakin, vaikka aina niitä huonosti käyttäytyviä etuilijoita löytyy=(. Tapahtuman päätteeksi kotiin päästiin turvallisesti. Se oli tärkeintä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio