Vuoden kauneimmaksi äänestetty postimerkki ei jätä ketään kylmäksi – "Sielu lepää"

Luontoaiheiset postimerkit pitävät pintansa vuodesta toiseen. Vuoden 2017 kymmenen kauneimman postimerkin joukossa yhdeksän postimerkkiä kuvaa Suomen luontoa.

Posti
Vuoden kauneimmaksi äänestetty postimerkki ei jätä ketään kylmäksi – "Sielu lepää"

Pilviä saaristossa- niminen postimerkki voitti vuoden 2017 kaunein postimerkki- äänestyksen.

Satu Peltola

Suomalaiset ovat äänestäneet vuoden 2017 kauneimmaksi postimerkiksi Stiina Hovin Tyynen rauhallisesti -sarjan postimerkin, jossa on Jari Hakalan ottama kuva Pilviä saaristossa.

Voittajapostimerkki sai 9,9 prosenttia kaikista annetuista äänestä. Ääniä annettiin yhteensä 51 428 kappaletta. Toiseksi eniten ääniä sai Klaus Welpin suunnittelema ja Anselmi Aumon kuvaama Sauna- postimerkki.

–Kyllä näissä postimerkkien maisemissa ihminen rentoutuu, sielu lepää ja akut latautuvat, kommentoi Postin Design Manager Tommi Kantola.

Neljä eniten saanutta merkkiä kuvaavat järviluontoa, viidenneksi äänestettiin Suomen kansallislippu.

Stiina Hovin suunnittelemat merkit korjasivat potin

Postimerkkitaiteilijana ensikertalainen Stiina Hovi sai suunniteltavakseen kaksi postimerkkijulkaisua, jotka sisälsivät yhteensä seitsemän erilaista luontoaiheista postimerkkiä.

Kymmenen kauneimman joukkoon suomalaiset äänestivät näistä kuusi merkkiä.

Tyynen rauhallisesti -sarjan Auringonlasku järvellä -postimerkki sijoittui kolmanneksi, ja sen kuvan on ottanut Ilse Holm. Sarjan kolmas kuva, Kimmo Lyytikäisen Joutsenet jäällä, sijoittui kymmenenneksi. Hovin suunnittelemat ulkomaan ikimerkit julkaistiin helmikuussa 2017.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio