VTS-kodit suunnittelee korkeatasoisia vuokra-asuntoja Tampereen Niemenrantaan

Rakentajia pyydettiin suunnittelemaan vuokra-asuinkiinteistö ennalta määritellyn kustannustason perusteella.

Jaakko Lehtinen
VTS-kodit suunnittelee korkeatasoisia vuokra-asuntoja Tampereen Niemenrantaan

Ehdotus "Pikku-Niämine" voitti VTS-kotien korkeatasoisen vuokratalokohteen suunnittelukilpailun Tampereen Niemenrantaan.

Jorma Huovinen

VTS-kodit suunnittelee korkeatasoista vuokratalotuotantoa Tampereen Niemenrantaan.

Tampereen suurin vuokranantaja kannustaa omalla esimerkillään myös muita rakennuttajia entistä laadukkaampaan asuntorakentamiseen.

VTS-kodit kilpailutti Niemenrannassa, Pikkuniemenkatu 2:ssa sijaitsevan  rakennushankkeensa ranskalaisena urakkana eli rakentajia pyydettiin suunnittelemaan vuokra-asuinkiinteistö ennalta määritellyn kustannustason perusteella.

Kilpailumuodolla tavoiteltiin sekä laadukasta rakentamista että kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Voittajaksi ehdotus "Pikku Niämine"

Kolmen hyvän urakkatarjouksen joukosta voittajaksi valittiin ehdotus nimeltä "Pikku Niämine", jonka työryhmänä on toiminut Hartela Länsi-Suomi Oy ja HIMLA Arkkitehdit Oy.

Ehdotusta pidetään näyttävänä, varmaotteisena ja hyvin tehtynä kokonaisuutena. Kaareva tiilijulkisivu ja sen päätteenä oleva ulospäin kaatuva parveketorni hallitsevat kaupunkikuvaa. Myös värien käyttö on onnistunutta.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa painotettiin ennen kaikkea niiden toteuttamiskelpoisuutta, energiatehokkuutta sekä teknisiä elinkaariomaisuuksia.

Kaupunkikuvallisten ansioidensa ohella Pikku Niämine vakuutti VTS-kotien arviointiryhmän myös näillä osa-alueilla. Tuomaristoon kuului VTS-kotien henkilökunnan edustajien lisäksi ulkopuolinen arkkitehti, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:n toimitusjohtaja Juha Saarijärvi.

Valmistuu syksyllä 2019

Voittajaehdotuksen pohjalta kehitetään ja toteutetaan hyvää rakentamista edustava asuinkohde, joka valmistuu syksyllä 2019. Kiinteistöön tulee noin 5 000 asuinneliömetriä ja 106 asuntoa. Kokonaishankinta-arvo on noin 14,8 miljoonaa euroa eli 2 995 euroa asuinneliöltä.

VTS-kotien tavoitteena on, että korkeatasoinen vuokratalotuotanto kannustaa muitakin rakennuttajia nostamaan asuntorakentamisen laatutasoa varsinkin uusilla asuinalueilla.


Kommentit (3)

  • Toivottavasti edullista

    Vts:n vuokrapolitiikka on ollut maltillista ja kilpailukykyistä. Toivottavasti ahneus ei iske Vts:ssa tähän kohteeseen, vaan maltetaan pitää alhainen vuokrataso, jotta köyhällä ja pienituloisella olisi varaa vuokrata asunto tästä. Suomessa pitäis ehdottomasti saada asuntojen hinnat ja vuokrat alaspäin. Tampereen kaltaisessa kasvukeskuksessa lähes mahdotonta. Edellistä pormestaria ei huokeat vuokrat kiinnostaneet. Jospa tämä nykyinen pormestari ja valtuusto uskaltaisivat ottaa kantaa halvemman asuntopolitiikan puolesta niin ei tarvitsisi koko ajan kutistaa neliöitä ja nostaa hintoja sillä kohta kaikki joutuvat elämään asumistuella kun palkkakaan ei enää riitä asumiseen…

  • Nimetön

    Tällä linjalla taataan vuokrahintojen nousu ja sen myötä sijoittajien tulon kasvu jollei muuten, niin kasvavien vuokratukien kautta, jotka puolestaan maksammme me veronmaksajat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio