Mikko Niimes

Ruotsalainen automerkki Volvo ilmoitti tänään luopuvansa dieseliä polttoaineenaan käyttävistä moottoreista pian julkaistavassa S60 Sedan -mallissaan. Volvo väittää tällä tavoin sitoutuvansa yhä vahvemmin sähkövoimanlähteiden käyttöön.

–Tulevaisuutemme on sähköinen ja emme kehitä uuden sukupolven dieselmoottoria, Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson sanoo.

Volvo kertoo tiedotteessaan, että vuonna 2019 ja sen jälkeen esiteltävät mallit tullaan varustamaan vain kevythybridi-, lataushybridi- tai sähkömoottoritekniikalla. Uutta S60-mallia

Viime kuussa Volvo Cars vahvisti sähköistämisstrategiansa ilmoittamalla, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta yhtiön kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä.

S60 -mallin tuotanto alkaa syksyllä Volvo Carsin täysin uudella tehtaalla Charlestonissa, Yhdysvalloissa. Tehtaasta tulee tämän mallin ainoa tuotantolaitos. Autoja tullaan myymään Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Suomeen auto on odotettavissa vuoden 2019 alkupuoliskolla.

Volvo on kiinalaisen Geelyn omistama.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Kärryjen vetäjät taitaa joutua lähivuosina aika ahtaalle. Erityisesti jos olisi tarve vetää joskus raskaampaa jarrullista perävaunua. Tarkoitan sitä, että johonkin tavalliseen vanhaan pikkusitikkaan (C4) pystyy laittamaan perään lailisesti 1500kg jarrullisen kärryn. Uudella, yli 300-heppaisella Volvolla saa vetää vain 100kg raskaampaa kärryä… Hybridiin ei koukkua saa välttämättä laittaa ollenkaan. Kertoisiko se siitä, että rakenteissa on jouduttu säästämään jossain ettei auton omapaino nousisi liian suureksi?

  • Paradigman muutos

    Maailman muuttumattomuudesta päättäneet tulevat pettymään vain muutos on pysyvää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio