Virrat myi soteyhtiöstään osan Ruovedelle

Aulis AlataloAamulehti, Virrat

Ruoveden kunnasta tulee osaomistaja Keiturin Sote Oy:lle. Virtain kaupunginvaltuusto päätti maanantaina niukalla enemmistöllä 14-11, että Virrat myy vajaat puolet kuntakaksikon sosiaali- ja terveysasiat hoitavasta yhtiöstä Ruovedelle.

Virtain valtuustossa Tytti Majanen (sit.) esitti päätöksen laittamista pöydälle, mutta hävisi kaupunginhallituksen yksimieliselle esitykselle samoin numeroin 11-14. Pentti Tikkanen (kok.) vastusti Suomen sote-ratkaisujen tässä vaiheessa uuden osakassopimuksen tekemistä ja sai puolelleen 11 valtuutettua.

Ruovesi on pitkään vaatinut päättäjän asemaa yhtiössä, joka otti vastuun Virtain ja Ruoveden yhteistoiminta-alueella sosiaali- ja terveysasioista keväällä 2016. Keiturin Soten 10 osaketta ovat kokonaan Virtain omistuksessa, nyt neljä niistä siirtyy 1 000 eurolla Ruoveden kunnalle. Yhtiön hallitukseen kunnista tulee jäseniä samassa suhteessa.

Kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki näkee yhteisessä päättämisessä etunsa. Hän toteaa, että yhdessä päättäminen sitouttaa molemmat kunnat sovittuihin päämääriin.

Virtain ja Ruoveden lääkäripäivystys on ulkoistettuna Attendolle. Yhtiöllä on myös omia lääkäreitä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio