sää

Vielä yhden kerran: Tänään perjantaina on todennäköisesti kesän viimeinen hellepäivä

Moilanen Jukka-Pekka/arkisto
Vielä yhden kerran: Tänään perjantaina on todennäköisesti kesän viimeinen hellepäivä

Tänään perjantaina vietetään todennäköisesti kesän viimeistä hellepäivää. Sitten sää viilenee.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Tänään perjantaina on vielä luvassa erittäin helteinen päivä. Lämpötilan ennustetaan nousevan 27–29 asteeseen koko Pirkanmaalla, mutta siihen helteet sitten taitavat jäädäkin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila sanoo, että todennäköisesti tänään vietetään tämän poikkeuksellisen lämpimän kesän viimeistä hellepäivää.

–Liki 30 asteeseen nousevia lämpötiloja tuskin enää tulee.

Ensi viikolla luvassa epävakaista

Perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana kylmä rintama liikkuu Suomen yli ja tuo mukanaan sade- ja ukkoskuuroja. Helteisin ilmamassa väistyy itään, mutta vielä lauantainakin on silti luvassa aurinkoista ja poutaista. Lämpötila laskee kuitenkin 22–23 asteeseen.

Sunnuntaina pilvisyys sekä sade- ja ukkoskuurot lisääntyvät. Lämpötila jää 20 asteen vaiheille.

–Kesäinen, säältään vaihteleva viikonvaihde on siis luvassa. Ensi viikolla lämpötila pysytteleekin sitten vuodenaikaan nähden tavanomaisessa parissakymmenessä asteessa ja sää muuttuu epävakaiseksi.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • VIHDOINKIN!

    Jo oli aikakin että tappohelteet loppuu ja ei tartte lukea joka päivä iltapäivälehdistä ja netistä ärsyttäviä helleuutisia. Nyt jaksaa jotain tehdäkin kotona eikä vaan maata alasti niin että tuuletin viilentää. Sähkölaskussaki sen jo näkee ku ei tartte enää 4 tuuletinta pyörittää 24/7.

  • "Riittää"

    Vihdoinkin palaa normi lukemat, ei näitä +30 helteitä kestä, kun ei ole ilmastointia.JEES!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio