Vielä vähän aikaa sitten Eero Niemistä, 27, jännitti kehua itseään – Nyt hän vakuutti pomot minuutissa, näin muutos syntyi

Rekrytori-tapahtumassa koeteltiin työnhakijoiden rohkeutta. Työnhakija Eero Nieminen uskoo, että tärkeintä on halu kehittyä. Hän näki suuren vaivan kehittäessään omaa asennettaan.

Toni Repo
Vielä vähän aikaa sitten Eero Niemistä, 27, jännitti kehua itseään – Nyt hän vakuutti pomot minuutissa, näin muutos syntyi

Eero Nieminen osallistui Rekrytori-tapahtumassa videobaariin, jossa tehtiin minuutin video-cv. Niemisen esiintyminen oli niin vakuuttava, että vieressä ollut yrityskin kiinnostui hänestä ja pyysi Niemistä keskustelemaan heti cv:n tekemisen jälkeen.

Minna OhtamaaAamulehti

Muutama vuosi sitten Eero Nieminen, 27, ei olisi voinut kuvitellakaan olevansa tällaisessa tilanteessa: kehumassa itseään tuntemattomille. Nyt hän asettuu luontevasti kameran eteen ja alkaa puhua itsestään. Hänellä on minuutti aikaa kertoa mahdolliselle työnantajalle, miksi juuri hänet pitäisi palkata.

Ympärillä on meneillään Rekrytori-tapahtuma, jonne Nieminen on tullut löytääkseen kontakteja työelämään. Niemisen puhe nauhoitetaan ja video lähetetään kaikille tapahtumaan osallistuville työnantajille.

Näin Eero Nieminen vakuutti työnantajan minuutissa:

 

Tällä hetkellä Nieminen on työkokeilussa rakennusalalla. Menneet työvuodet ovat kuluneet sekalaisissa hommissa muun muassa rakennus- ja teollisuusalalla. Koulutustaan vastaavaa työtä koneasentajana hän ei ole tehnyt päivääkään.

Nieminen toivoo löytävänsä työtä myynnin ja asiakaspalvelun parista. Siksi hän on tullut Rekrytorille: hän haluaa päästä keskustelemaa työnantajien kanssa kasvotusten.

–Minusta on luontevampaa tuoda omaa asennetta ja osaamista esiin kasvotusten kuin että kirjoittaisin siitä paperille.

Toni Repo
Pikrarekryssä työnantajat ja -hakijat kohtasivat toisensa nopeasti.

Pikrarekryssä työnantajat ja -hakijat kohtasivat toisensa nopeasti.

Vielä pari vuotta sitten työhaastattelut ja ihmisten lähestyminen jännittivät. Työelämässä Niemiselle oli tullut olo, että eteenpäin pääsee vain kyynärpäätaktiikalla.

–Ennen ajattelin työhaastatteluihin mennessäni, onko minusta tähän työhön – pystynkö siihen.

Sitten Nieminen pääsi kokeilemaan työtä myynti- ja asiakaspalvelualalla. Hän ymmärsi, että haluaa työskennellä mieluummin ihmisten kanssa kuin rakennuksilla tai tehtaassa.

–Minulla on olo kuin häkkilinnulla: että en saa tehdä sitä, mitä oikeasti haluan.

Niinpä Nieminen alkoi työskennellä kehittääkseen itseään. Hän harjoitteli esiintymistä, kävi koulutuksissa ja luki kirjallisuutta siitä, miten voi kääntää ajattelunsa positiiviseksi. Asennemuutos vei paljon aikaa.

–Vasta jälkikäteen olen huomannut, kuinka suuri muutos elämässäni on tapahtunut. Tärkeintä on halu kehittyä. Nyt kun menen työhaastatteluun, ajattelen, mitä annettavaa minulla on.

Nieminen uskoo, että asenne ratkaisee. Tien raivaaminen kyynärpäillä ei kiinnosta häntä. Hän haluaa edetä työelämässä näyttämällä osaamistaan – ja olla esimerkkinä myös muille.

–Aina on parempi edes kokeilla. Työhaastattelu voi jännittää, mutta niin luultavasti jännittää haastattelijaakin.

Nieminen on Rekrytorilla ensimmäistä kertaa. Hän on juuri sitä kohderyhmää, jota varten tapahtuma on perustettu. Rekrytorin vastaava tuottaja Mikko Honkala kertoo, että tapahtuman tavoitteena on kättely ja kohtaaminen – ja ehkä työhaastattelukutsu.

Kun Rekrytori perustettiin kymmenen vuotta sitten, hyvistä työntekijöistä oli pulaa. Sitten Suomi sukelsi ja yritykset palkkasivat yhä vähemmän.

Toni Repo
Mikko Honkala toivoo, että moni kävijöistä lähtee työhaastattelukutsu taskussaan.

Mikko Honkala toivoo, että moni kävijöistä lähtee työhaastattelukutsu taskussaan.

Honkalan mukaan nyt on lopulta palattu kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Hyviä tekijöitä tarvitaan, mutta työmarkkinoita vaivaa kohtaanto-ongelma. Siksi Honkalan mielestä kaiken digitaalisuuden keskellä tarvitaan tilaisuuksia, jossa voi rauhoittua keskustelemaan.

–Siinä mielessä työmarkkinat eivät ole muuttuneet sadoissa vuosissakaan. Ihmisten pitää kohdata toisiaan.

Sama mieltä on Eero Nieminen. Video-cv:n tekemisen jälkeen hän osallistuu pikarekryyn, jossa on mahdollisuus tavata useita työnantajia. Jokaisen kanssa on minuutti aikaa.

Kun tapaamiset ovat ohi, Niemistä hymyilyttää.

–Jännitti, mutta hyvin meni. Oli monta hyvää keskustelua.

Mikä parasta: seuraavalle viikolle on sovittu kaksi työhaastattelua.

Rekrytori

Yksi Suomen suurimmista rekrytointi- ja koulutustapahtumista, joka on järjestetty vuodesta 2008.

Järjestettiin messu- ja urheilukeskuksessa eilen keskiviikkona.

Seuraava Rekrytori on 15.–17.5. messukeskuksessa ja 19.9. Ratinan kauppakeskuksessa.

Järjestäjiä ovat Tampereen kauppakamari ja Honkalamedia.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Olipa surkea tapahtuma kun paikan päällä kävi. Oikea köyhälän rekrymessut. Pääasiassa oppilaitosten esittelyä ja pari vuokratyöntekijöiden välittäjää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio