Veturi hajosi helteeseen Tampereen ja Parkanon välille - Ouluun matkaava juna myöhästyy noin kolme tuntia

Lukijan kuva
Veturi hajosi helteeseen Tampereen ja Parkanon välille - Ouluun matkaava juna myöhästyy noin kolme tuntia

Rikkoutunut juna on ollut pysähtyneenä toista tuntia. Junassa matkustaneet varussotilaat käskettiin valvomaan ovia.

Elina Keinänen, Taneli Koponen, Esa KeskinenAamulehti

IC 125 juna jäi veturivian vuoksi jumiin Parkanon ja Tampereen väliselle rataosuudella perjantaina iltapäivällä. Juna on päässyt liikkeelle ja on matkalla Ouluun.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että juna tulee myöhästymään noin 3 tuntia. Paikalle lähetettiin varaveturi. Koska normaalisti veturi syöttää sähköt koko junaan, myös junan ilmastointi, sähköt ja vedenjakelu olivat pari tuntia pois päältä.

–Kyseessä on veturivika, joka vaikuttaa koko junan ilmastointiin ja sähköihin. Siellä on ollut valitettavasti kuuma, sanoo Janna Viisterä VR:n viestinnästä.

Varussotilaat avuksi

Koska vedenjakelu ei junassa toiminut, päästettiin matkustajia ulos pientareelle puskapissalle varussotilaiden valvomana. Viisterä kertoo, että varussotilaat ovat junan matkustajia, joita on pyydetty lisäavuksi poikkeustilanteessa.

–Ensisijaisesti siinä halutaan varmistaa turvallisuus, ovia ei avata eikä matkustajia päästetä ulos, ellei se ole turvallista.

VR:n mukaan lipun hinnasta saa 50 prosenttia takaisin, kun kyseessä on kaksi tuntia tai sitä kauemmin kestävä myöhästyminen.

Tampereelta junan kyytiin noussut matkustaja Elina Akola kertoo, että vaunuissa on hyvin kuumaa ja tukalaa. Tuuletus ei toiminut vainuissa.

Lukijan kuva
Matkustajat vilvoittelivat junan ovella.

Matkustajat vilvoittelivat junan ovella.

–Henkilökunta on positiivinen ja pyrkinyt pitämään tunnelman rauhallisena, Akola sanoo.

Akolan mukaan matkustajia ei ole juuri päästetty vilvoittelemaan junasta ulos.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Joskus ihmetellyt että melko tietämätöntä tuo junan henkilöstö erikoistilanteissa. Ei taida olla harjoitusta näitä varten.

  • Pentti

    Ei mene joukkoliikenteellä hyvin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio