Venäläisen lentokoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa aamulla – kesto "lyhyehkö"

Ulkoministeriö päättää, ollaanko Venäjään yhteydessä epäillystä ilmatilaloukkauksesta.

Maps4News
Venäläisen lentokoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa aamulla – kesto "lyhyehkö"
STTHelsinki

Venäläisen lentokoneen epäillään loukanneen aamulla Suomen ilmatilaa, kertoo puolustusministeriö. Kyse on Tupolev Tu-154 -matkustaja-/kuljetuskoneesta.

Epäilty alueloukkaus tapahtui Suomenlahdella Porvoon edustalla seitsemän aikaan. Rajavartiolaitos selvittää asiaa.

Puolustusministeriön viestintäpäällikön Max Arhippaisen tietojen mukaan loukkauksen kesto oli lyhyehkö. Se tapahtui lähellä reittiä, jota venäläiskoneet käyttävät lennoilla Pietarista Kaliningradiin. Alueella on tapahtunut ilmatilaloukkauksia aiemminkin.

Arhippainen ei kerro, miten venäläiskoneen tunnistus tapahtui ja nousivatko esimerkiksi Suomen Hornetit tapauksen johdosta ilmaan.

Ulkoministeriö päättää, ollaanko Venäjään yhteydessä epäillystä ilmatilaloukkauksesta.

Epäilty ilmatilaloukkaus on viides tänä vuonna, mutta aiemmat ovat muiden kuin venäläisten ilma-alusten tekemiä. Edellinen venäläiskoneiden ilmatilaloukkaus tapahtui lokakuussa 2016, jolloin kaksi hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa suunnilleen samalla alueella kuin tämän aamun epäilty loukkaus.

Ilmataisteluohjuksin varustetut Suhoi Su-27 -hävittäjät lensivät reilu vuosi sitten Suomen ilmatilassa Porvoon edustalla poikkeuksellisesti kahteen otteeseen saman päivän aikana. Ilmavoimien Hornetit kävivät tuolloin tunnistamassa ja kuvaamassa venäläiskoneet.

Viime vuoden syksyn loukkausta epäiltiin heti tahalliseksi, koska se tapahtui samaan aikaan kun Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work oli vierailulla Suomessa. Alueloukkausta seuraavana päivänä Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    putinhan ei onnitellut kesällä. näytti nyt kuka on kuka.

  • ilmaan piirretty viiva

    Toivottavasti puolustusvoimissa riitti malttia jättää hornetit maahan, kun nykyaikaisilla tutkahavainnoilla saa saman tuloksen. Tunnistuslennot ovat erittäin kalliita ja turhia. Erityisen turhauttavaa on lukea rahan tuhlauksesta, kun rajaloukkaus on muutamia sekunteja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio