Talous

Veljekset kyllästyivät kuittien käsittelyrumbaan: ratkaisivat ongelman perustamalla yrityksen – Nyt suuntana Ruotsi ja miljoonarahoitus

Matkalasku- ja kuittisovellus Tripper voitti liput Slushiin pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestetyssä pitching-kilpailussa.

Emil Bobyrev
Veljekset kyllästyivät kuittien käsittelyrumbaan: ratkaisivat ongelman perustamalla yrityksen – Nyt suuntana Ruotsi ja miljoonarahoitus

Tripperin perustajat Juhani (vas.) ja Jarkko Tolvanen ovat valmistautuneet Slushiin panostamalla asiakashankintaan. He muistuttavat, että perinteistä puhelinmyyntiäkin tarvitaan, ennen kuin yritys tunnetaan.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Vuosi sitten konsultointibisnestä pyörittäneet diplomi-insinööriveljekset Jarkko ja Juhani Tolvanen olivat turhautuneita. Matkalaskujen ja kuittien käsitteleminen vei yrittäjiltä tuhottomasti aikaa, eikä mikään markkinoilla ollut kirjanpitoratkaisu tuntunut taipuvan yrityksen tarpeisiin.

–Silloin päätimme, että kyllä me nyt osaamme ratkaista tällaisen ongelman itsekin, Juhani Tolvanen kertoo.

Päätöksestä syntyi yrittäjän matkalasku- ja kuittisovellus Tripper, automaattinen kuittianalysointi, jonka taustalla toimii tekoälyä. Oppiva tekoäly täyttää esimerkiksi matkalaskun automaattisesti ja analysoi kuitista kirjanpitoon tarvittavat tiedot.

–Kirjanpitäjä joutuu katsomaan käytännössä kaikki kuitit läpi yksi kerrallaan. Sovellus tekee sen työn nyt automaattisesti. Kuitit, joiden käsittelyyn olisi ennen mennyt puoli tuntia, saa nyt käsiteltyä parissa sekunnissa.

Heti maailmanvalloitukseen

Tripper voitti marraskuussa Business Tampereen ja pirkanmaalaisten sijoittajien ja bisnesenkeleiden kasvuyrityksille järjestämän pitching-kilpailun. Kilpailun käytännön järjestelyistä jo viidettä vuotta huolehtinut Accelerando palkitsi voittajan pääsylipuilla startup- ja sijoitustapahtuma Slushiin.

Tripper sai Accelerandolta myös valmennusta sijoittajaesitykseensä sekä apua sijoittajatapaamisten järjestämiseen.

Kilpailussa Tripperiä kehuttiin paitsi uudenlaisen tuotteen tuomisesta vanhoilliselle kirjanpitomarkkinalle myös tahdosta tehdä asiat isosti.

Nuori yritys ei aio kauaa Suomessa vanheta, vaan tähtäin on jo Pohjanlahden toisella puolella. Kolmen hengen yritys rekrytoi parhaillaan neljättä henkilöä myyjäksi Ruotsin suuntaan.

–Tarkoitus on lähteä heti Ruotsiin testaamaan, miten sovellus menestyy, sillä Suomi ei ole markkinana kovin kiinnostava. Ruotsissa jo pelkästään Tukholmasta tai Göteborgista löytyy enemmän potentiaalisia käyttäjiä. Ja kun mennään vielä Saksaan, niin siellä peli on ihan erilainen, Tolvanen sanoo.

Haussa miljoonarahoitus

Toistaiseksi Tripperiä on kehitetty yrittäjien omilla rahoilla ja Tekes-tuilla, mutta kansainvälistymissuunnitelmat vaativat isompia rahavirtoja. Yritys aloittaa Slushissa rahoituskierroksen, jonka tavoitteena on saada ensi vuoden aikana kokoon miljoona euroa.

–Haluamme saada mukaan suurempia sijoittajia ja tehdä asioita isolla pensselillä, ettei heti tarvitse olla keräämässä lisää rahaa. Slushissa etsimme yhteyksiä ihmisiin, joilla on rahaa ja kiinnostusta muuttaa kirjanpitomarkkinaa.

Vaikka toimiva tuote onkin startupin menestymisen edellytys, Tolvanen muistuttaa, että kaikki lähtee myynnistä.

–Vaikka olisi miten siisti juttu, ilman myymistä hommasta ei tule mitään. Pelkkä pilvilinnojen piirtely ei riitä. Kun ruvetaan oikeasti puhumaan bisneksestä, niin silloin pitää näyttää konkreettisia lukuja.

Juttua päivitetty 30.11.2017 kello 8.36. Lisätty juttuun tieto Accelerandon osuudesta pitching-kilpailun järjestämisessä.

Slush 2017

Euroopan suurin startup- ja sijoittajatapahtuma järjestetään Helsingin messukeskuksessa 30.11–1.12.

Tapahtuma tuo yhteen kasvuyritykset ja kansainväliset suuryritykset, pääomasijoittajat sekä median eri puolilta maailmaa. Tämän vuoden tapahtumaan odotetaan yli 2 500 kasvuyritystä ja 1 200 sijoittajaa.

Tapahtumassa puhuvat muun muassa Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore, Nasdaqin puheenjohtaja Adena Friedman sekä Supercellin Ilkka Paananen.

Slushissa nähdään tänä vuonna myös kuninkaallisia vieraita, kun Britannian prinssi William ja Ruotsin prinssi Daniel osallistuvat tapahtumaan.

Tampereen seudulta Slushiin osallistuu noin 70 yritystä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Yrittäjä

    Hieno idea jos vaan toimii. maksan pienet ostokset yleensä itse kun kirjanpitäjä velottaa egen per kuitti

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio