Varussotilaat tunkivat alikersantin väkivalloin roska-astiaan – oikeus antoi tuomiot pahoinpitelystä

Minna Jalovaara
Varussotilaat tunkivat alikersantin väkivalloin roska-astiaan – oikeus antoi tuomiot pahoinpitelystä

Väkivallanteko tapahtui kasarmin tuvassa Panssariprikaatissa viime marraskuussa. Kuvituskuva.

Sakari NuuttilaIL

Panssariprikaatissa sattui varussotilaiden kesken marraskuussa 2017 välikohtaus, josta Kanta-Hämeen käräjäoikeus langetti kolmelle varussotilaalle sakkotuomiot pahoinpitelystä.

Tapaus sattui eräänä päivänä kasarmin tuvassa, jossa alikersantti käski toista alikersanttia menemään tuvan pulloroskiksen sisälle "vapaaehtoisesti tai väkisin".

Alikersantti ei mennyt vapaaehtoisesti, joten häntä käskenyt kollega tarttui kiinni ja alkoi raahata häntä kohti suurta kannellista roska-astiaa.

Kaksi tuvassa ollut viestimiestä ryntäsi avuksi ja otti alikersanttia kiinni käsistä ja jaloista. Yksissä tuumin kolme varussotilasta nosti alikersantin roska-astian sisään.

Alikersantti yritti vastustella rimpuillen, huutaen ja kiroillen. Roska-astiaan jouduttuaan hän piti sen reunoista kiinni, mutta muut varussotilaat yrittivät irrottaa käsiä ja painoivat kannen kiinni hänen päälleen.

Alikersantin kädet olivat edelleen astian reunoilla, kun kantta painettiin kiinni. Myös hänen päänsä painui alaspäin, kun toinen alikersantti hypähti istumaan kannen päälle.

Pahoinpitely keskeytyi vasta, kun apuvalvoja astui tupaan ja komensi varussotilaita lopettamaan. Pahoinpidellylle alikersantille aiheutui välikohtauksessa selkä- ja niskakipuja sekä päähän haava.

Oikeuden ratkaisun mukaan väkivallanteko ei ollut vähäistä, ottaen huomioon alikersantille aiheutuneet vammat sekä kolme yhtä vastaan -asetelman.

Pahoinpitelyn aloittanut alikersantti nähtiin joukon syyllisimpänä, joten oikeus määräsi hänelle rangaistukseksi 50 päiväsakkoa.

Viestimiehet saivat kumpikin 40 päiväsakkoa. Lisäksi kaikki kolme saivat tuomion palvelusrikoksesta.


Kommentit (18)

  • Nimetön

    Se mikä tässä aamulehden feministisessä ristiretkessä on kaikkein ärsyttävintä liittyy juuri varussotilas sanaan. Asepalvelus on rangaistuksen uhalla pakollista vain miehille, ja sitten heitä ei saisi kutsua varusmiehiksi. Oikeasti uskomatonta.

  • Nimetön

    Oikeus tuskin antoi tuomiotaan varussotilaalle, koska tuollaista sanaa ei suomen kielestä löydy. Tämä pakko-sukupuolineutralisointi kuulostaa aika huvittavalta. Josko käytettäisiin niitä oikeita termejä. Se voisi olla myös maksavien tilaajien mieleen enemmän.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio