Tampere

Vanhalla Tulitikkutehtaalla syttyi pieni palo – sai alkunsa todennäköisesti tulitikkuleikeistä tai nuotiosta

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Tampereen Santalahdessa sijaitsevalla vanhalla Tulitikkutehtaalla syttyi pieni tulipalo keskiviikkona alkuillasta. Pelastuslaitos onnistui sammuttamaan nopeasti Tulitikkutehtaan viereisessä varastohuoneessa syttyneen paloalun.

Palon epäillään olevan tahallaan sytytetty. Päivystävä palomestari Jari Suokonautio kertoo, että joku on ilmeisesti leikkinyt tulitikuilla tai tehnyt jonkinlaisen nuotion rakennukseen. Palo sytytti vanhan varastohuoneen puupinnat palamaan, mutta palo levinnyt laajemmalle tai aiheuttanut suuria tuhoja.

Tällä hetkellä tehtaalla tehdään remonttia ja purkutöitä. Alue on aidattu metalli- ja muoviaidoilla, ja alueelle on asiattomilla pääsy kielletty. Useat Santalahden vanhoista rakennuksista on suojeltuja. Suojeltu Tulitikkutehdas on määrä saneerata uuteen käyttöön.

Lue myös:

Tulitikkutehtaasta päiväkoti, pahvitehtaaseen loft-asuntoja – Santalahden suojelluille rakennuksille suuria suunnitelmia


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Suojeltu Tulitikkutehdas on määrä saneerata uuteen käyttöön.”

    Mitä saneeraamista on tuollaisessa rakennuksen luurangossa, josta on rikottu tai poltettu kaikki irti lähtevä?

  • Epäilevä Tuomas

    Ettei vaan olisi gryndereiden masinoima ”vahinko”. Vanhojen suojeltujen talojen kunnostaminen lienee uusien rakentamista kalliimpaa. Kun alueen kulottaa, pääsee aloittamaan rakentamisen tasaiselta maalta. Samalla saa kätevästi siivottua graffitit ja ikävät alakulttuurimerkit ympäristöstä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio