Valkeakoskelta löytyi valtava kannabiskasvattamo: "Teltasta kannettiin ulos yhdeksän kaksimetristä kasvia"

Kaksiviikkoisen tehovalvonnan aikana kirjattiin yhteensä 17 huumausainerikosta.

Tuomas Rimpiläinen / Aamulehden arkisto
Valkeakoskelta löytyi valtava kannabiskasvattamo: "Teltasta kannettiin ulos yhdeksän kaksimetristä kasvia"

Valkeakosken kasvattamossa oli iso kasvatusteltta, jossa kasvoi yhdeksän kahden metrin korkuista kasvia. Kuvituskuva.

Heli KeskinenValkeakoski

Valkeakosken poliisi suoritti toimialueellaan Valkeakoskella, Lempäälässä, Akaassa, Urjalassa ja Vesilahdella tehostettua huumausaineen kenttävalvontaa marraskuun kahden ensimmäisen viikon ajan useamman huumausainevalvontaan erikoistuneen partion voimin.

Rikoskomisario Antti Uusipaikan pelkästään Valkeakoskelta kirjattiin neljä eri huumausainerikosta, joista kolme oli myyntirikoksia ja yhteen liittyi kannabiksen ammattimainen kasvattaminen.

–Poliisi löysi Valtakadulta kasvattamon. Asunnossa oli iso kasvatusteltta, jossa kasvoi yhdeksän kahden metrin korkuista kannabiskasvia. Lisäksi muualla huoneistossa oli kuivattamossa kuivumassa olevia lehtiä sekä myös valmiiksi rouhittua ja kuivattua lehteä, Uusipaikka kertoo.

Asunnossa oli kirjoilla paikkakuntalainen nuori mies, jolla ei ole taustallaan entisiä huumausainerikoksia. Kaikissa neljässä Valkeakoskelta kirjatussa huumausainerikoksessa on epäiltyinä nuoria paikkakuntalaisia miehiä. Vanhin oli syntynyt 80-luvun loppupuolella ja nuorin vuonna 1999.

–Tämä määrä ei yllättänyt poliisia millään tavalla. Meillä on hyvin tiedossa se, että kaupungissa liikkuu huumausaineita ja että myyjiä nousee tehovalvonnassa esiin, Uusipaikka sanoo.

Kasvattamoja löydettiin muiltakin Valkeakosken poliisin toimialueen paikkakunnilta.

–Lempäälästä löytyi kontti, johon oli rakennettu sisään kasvattamo. Kontti oli eristetty ja sinne oli vedetty voimavirtakaapelit, Uusipaikka kertoo.

Poliisi pääsi kasvattamoiden ja huumeiden myyjien jäljille sekä oman työnsä että ihmisten vihjeiden perusteella.

–Ihmiset ovat ilmoittaneet vihjetietoja kiitettävästi, ja se on erittäin hyvä asia. Lisäksi saimme tietoja huumeiden myyjistä esimerkiksi partioimalla kaduilla, Uusipaikka kertoo.

Tehovalvontaa tehtiin kaksi viikkoa

Huumausaineen käyttörikoksia havaittiin tehovalvonnan alueella yhteensä 17 kappaletta. Lisäksi huumausainerikoksia kirjattiin seitsemän, joista yksi oli törkeä huumausainerikos. Takavarikoidut huumeet olivat pääosin kannabista, mutta myös reseptittömiä huumaavia lääkkeitä sekä amfetamiinia löydettiin valvonnan yhteydessä.

Kirjatut huumausainerikokset ja törkeä huumausainerikos olivat pääosin kannabiskasvattamoja.

Lisäksi valvonnan aikana kiinniotettiin useita rattijuoppoja, etsintäkuulutettuja sekä takavarikoitiin aiemmin varastettua omaisuutta noin 10 000 euron edestä.

Poliisi kertoo jatkavansa huumausainevalvontaa muiden tehtävien ohella sekä tunnisteellisessa virkapuvussa että siviilivaatetuksessa.

–Myös tehostettua valvontaa uusitaan, siitä ennalta ilmoittamatta, Uusipaikka kertoo.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • juujuu1234

    ”Todella hirveät katkut” ovat peräisin jostain muusta kuin kannabiskasvattamosta.

  • Nimetön

    Mitä jos vaikka puhuisit naapurillesi? Hullua muuttaa jonkun hajun takia kun se on helposti ratkaistavissa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio